Упражнения против целулит

Упражнения против целулит

Обикновено след 22-23 годишна възраст жените са изключително податливи към образуването и натрупването на целулит. Поради тази причина трябва да се вземат мерки не само, когато вече целулита е на лице, но и още преди да се е появил. Сред най-популярните методи за борба с целулита са – електротерапията, нормализиране на хармония баланс, използването на антицелулитни кремове, които действа в дълбочина, спазването на специални диети предпазващи от целулит.

Това което обаче най-много липсва на повечето жени с целулит е активното движение!
Препоръчително е изпълнението на тези упражнения против целулит да се правят най-малко 2 пъти седмично, но добре е ако увеличите честотата примерно 4 или 5 дена в седмицата. Това може да ви гарантира, че целулита няма да засегне вашето дупе, бедра и или корем!

Упражнения против целулит на бедрата

За да изпълнете това упражнение трябва да легнете странично на пода като се подпрете на лакътя на едната ръка, а другата се изпъне пред гърдите и служи за опора като е подпряна на дланта. Краката се намират в позиция един над друг. Започнете да повдигате свободният крак нагоре. Направете това упражнения поне в 15 повторения в три серии. След това сменете и го повторете с другия крак.

Една разновидност на това упражнение за бедра е когато свиете свободния крак в колянната става и започнете да го повдигате така. Това ще затрудни изпълнението и ще направи това упражнение против целулит на бедрата още по-ефективно.

Упражнения против целулит на корема

Корема е една от най-проблемните области за много жени. Обикновено едно от първите места с признаци на затлъстяване е корема, а премахването им е много трудно поради тази причина трябва да се грижим по специален начин за тази област от тялото ни. Освен стандартните упражнения за корем (коремни преси) може да се опитате да стопите мазнините в корема и по този начин да намалите вероятността от поява на целулит с помощта на аеробно упражнения – бягане, скачане плуване.

Едно друго ефективно упражнение за корем е следното:
Легнете на пода, колената са свити в колянната става, а на пода са потрепни само петите не и пръстите на краката, поставете ръцете успоредно на тялото. Главата трябва да е леко повдигната и фиксирала погледа в една точка.

Започнете да изпълнявате упражнението като стенете коремните мускули и отлепите ръцете от пода и ги подадете напред и имитирате все едно, че се опитате да станете с помощта на това упражнение не само че ще се борите успешно с появата на целулит, но и ще оформите един хубав корем, за който може да ви завиждат.

Едно от важните условия за превенция и борба с целулита, това е да започнете да изпълнявате упражненията против целулит още сега! Скоро ще ви представим още упражнения за борба с целулита в други области на тялото.

Целулит