Пилатес упражнения

Пилатес упражнения

Метода пилатес, които набира все по-голяма популярност сред жените и мъжете в България се основава в разтягане и укрепване на мускулатурата, добиване на правилна стройна стойка и равновесие. Общо взето изцяло положителни последствия за вашето тяло.

В Пилатес упражненията се поделят на такива за начинаещи, средно напреднали и напреднали.

Пилатес упражнение 1

За целта разстелете постеля върху пода. След това седнете в долния край на постелята. Упражнението продължава като свиете краката към гърдите, а петите са плътно прилепени към постелята. Ръцете хващат глезените. В следващия етап на упражнението колената се раздалечават едно от друго, стъпалата се повдигат докато се достигне до едно равновесно положение. Балансен център служи опашната кост. Правилното изпълнение на това пилатес упражнение изисква брадичката трябва да е прибрана към гърдите. Започнете да се търкаляте назад без да изтървате коленете. Контролирането на дишането е важно. Движението назад е съпроводено с вдишване а при връщане напред се издишва. При обратното връщане напред трябва да се стремите да запазите равновесието отново на опашната кост, а не да стъпете на пети. НЕ се притеснявайте ако не успеете да изпълните упражнението от първия път с времето ще го усъвършенствате. Това пилатес упражнение се прави в 5-7 повторения. С това приключва първото пилатес упражнение.

Пилатес упражнение 2

Това упражнение започва също в седнало положение в началото на постелята. краката са отново са свити към гръдния кош. Краката в областта на коленете се разтварят до нивото на раменете. Ръцете хващат отново глезените.

Изтеглете се назад като запазете отново равновесие на опашната кост, както беше описано в предходното упражнение

Изпънете краката нагоре към тавана, разтворете ги в буквата V. Ръцете все още държат глезените и се пази равновесие.

Упражнението започва като приберете брадичката, и поемете въздух. Движението не бива да започва с отмятане на главата. При люлеенето на зад се стремете да запазите изпънати краката под формата на буквата V, а след това се върнете в начална позиция.

Изпълнението на това пилатес упражнение е в 5 повторения.

Пилатес упражнения