Упражнения за бицепс

uprajneniq biceps jeni

Упражнения за бицепс

 

Красивото женско тяло трябва да бъде изваяно. По принцип характерно за жените е натрупване на мазнини и цеолит най вече в областите под кръста, а именно бедрата и дупето. Това са основните зони, за които се препоръчват да се правят упражнения. От стягане се нуждае и горната част на тялото – ръце, гърди, гръб и корем. С напредване на възрастта при жените се наблюдава увисване на кожата – наричано от някои хора “крила”. За да спрете обвисването на кожата в областите на ръцете сме подготвили серия от упражнения.

 

Упражнение за бицепс:

 

Упражнения за бицепс 1

 

за него ви е необходимо да имате гири. Позицията на тялото е изправена. Основата

на това упражнения за бицепс е сгъване на ръката в областта на китката. Свивате ръката максимално до рамото като не чупите китката. След това спускате бавно ръката на доло. Ако изпълнявате правилно упражнението ще усетите напрежение в бицепса. Подходящо е използването на дъмбели с тежест около 1 килограма. Упражнението се прави с 20 повторения в три серии.

 

Упражнения за бицепс 2

 

За това упражнение за бицепс също ще ви е необходима гиричка. За разлика от предното упражнение в което освен за бицепса, спомага за стягане и на мускулите му антагонисти. Това упражнение е точно за бицепса и е малко по трудно за изпълнение. Позата, която трябва да заемете е в седнало положение. Гърбът леко наведен на пред. Лакътя на ръката се подпира на вътрешната страна на бедрото.

Сгъването се осъществява отново към рамото или към гърдите. Повторенията тука са 10 сериите са отново 3.

 

Упражнения за бицепс 3

 

Третото упражнение е най-трудно. То стяга голяма част от мускулите на гърба, корема и ръцете. Това упражнение е набиране на лост. Препоръчваме ви преди да започнете да се набирате на лоста да си вземете ръкавици, защото има голяма опасност от образуване на мазоли. Хванете се за лоста, отпуснете тялото на долу. Ако стигате земята свийте коленете. Издърпайте се нагоре към лоста, а после се спуснете бавно. Ще усетите огромно натоварване в областта на бицепса и гърба. Не се претоварвайте, ако ви е трудно не правете големи серии.

 

Имайте предвид, че красивото женско тяло не включва големи бицепси като мъжките така, че не прекалявайте с тежестите.