Уголемяване на гърдите с упражнения

Уголемяване на гърдите с упражнения

Големия и стегнат бюст е мечта за всяка жена, но природата често не е била достатъчно щедра към всички жени. При едни гърдите са по-малки, а при други достатъчно големи, но с времето гравитацията си е казала думата. За да имате хубав бюст, стегнат, а и да добавите някой сантиметър в гръдната обиколка не е задължително да си слагате силикон, а е нужно просто да посещавате редовно фитнес залата и да правите правилни упражнения за гърди.

По-голям бюст с упражнения

Защо е възможно да уголемим гърдите си с упражнения ? Този въпрос си го задават много жени. Преди всичко женската гърда представлява млечна жлеза и силен афродизиак за мъжете. Под жлезата обаче, както при мъжете, така и при жените се намират гръдните мускули. Ако успеете да ги развиете правилно, те ще повдигнат и ще оформят гърдите ви, като ще имате с няколко сантиметра по-големи гърди.

Упражнения за гърди

За да постигнете стягане и уголемяване на гърдите е нужно да изпълнявате правилно упражненията за гърди. Подготвили сме ви една тренировка, която е добре да се прави в дните предвидени за гърди. Може да комбинирате тренировката за гърди с упражнения за трицепс, корем и кардио тренировка.

Упражнение за гърди с дъмбели

Започнете тренировката с упражнения за средната част на гърдите. За целта на упражнението е нужно успоредна лежанка или пейка и дъмбели с подходяща тежест. Легнете на пейката и разтворете ръцете в страни. Дъмбелите сочат към главата ви, започнете да издигате ръцете нагоре, стремете се да правите дъговидно движение. Направете 12 повторения в три серии.

Упражнение за горната част на гърдите

За да стегнете гърдите и да им придадете по-хубав завършен вид, е добре да се погрижите и за горната част на гърдите. Може да използвате също дъмбели, но този път упражнението се изпълнява от пейка с наклон. Добре е да поставите пейката с около 45% наклон, така упражнението ще влиза идеално в  гърдите, а не в рамото. Направете отново 4 серии с 12 повторения.

Упражнение за мощно стягане на гърдите

Най-доброто упражнение за стягане на гърдите е флейса. За жените най-добре е то да се прави на машината за гърди. При изпълнението на упражнението ръцете се разтварят силно в страни след това се събират. Флейса оформя канала между гърдите, една много важна част придаваща завършен и стегнат вид на бюста. Постарайте се на машината!

Лицеви опори за завършек на тренировката

След всички упражнения за гърди, добре е да направите няколко серии лицеви опори. Когато работите за гърди, добре е да изпълнявате това упражнение с широко разтворени ръце, малко след широчината на рамото. Лицевите опори не са за подценяване това е базово упражнение и е добре да се включи в тренировката за гърди.

Упражнения за гърди