Топ 3 упражнения за отслабване

Топ  3 упражнения за отслабване

Красивото тяло трябва да е не само слабо, но и стегнато. В тази статия сме класирали топ 3 упражненията, които може да използвате за да постигнете наистина добро отслабване и стягане на тялото. Упражненията са ефективни както за жени, така и за мъже. Единственото условие е да си изберете едно от тези упражнения и да започнете да го изпълнявате ежедневно, както е описано по-долу в статията.

Упражнение за отслабване ТОП 3

На трето място сред най-ефективните упражнения за стягане и отслабване на цялото тяло се намира карането на колело. Както всички знаем карането на колело е кардио упражнение, което ни кара да се потим и да отслабваме. За около един час интензивно каране на колело във фитнес залата се изгарят около 250 калории. Ако карате на открито колело изгорените калории за около час са по-малко около 175. Причината за това разминаване е факта, че когато караме колело на открито след като сме набрали определена скорост се пускаме на инерция в резултат на което мускулите си почиват и не извършват никаква активна дейност.  Поради тази причина препоръчваме ако сте решили да постигнете добро отслабване да си вземете карта за фитнес зала. Въпреки това през съботата и неделята може да се отдадете на любимото си удоволствие каране на колело сред природата заедно с вашето семейство.

Ефекта на това упражнение е най-силен, когато се кара колело ранно сутрин на гладно. Добре е да въртите педалите минимум час и половина. Но продължителността зависи от това с колко килограма искате да отслабнете.

Упражнение за отслабване ТОП 2

На второ място в нашата класация сред упражненията за отслабване сме поставили подскачането на въже. Предимствата на този метод са много. Едно от най-големите е че не е нужно да ходите до фитнес залата, може да си закупите едно въже за 20лв. и да имате перфектен уред за отслабване. Лек недостатък е ако имате не добре разположени комшии под вас, които няма да харесат новото ви хоби. Подскачането на въже е едно от най-добрите упражнения за стягане и отслабване на тялото. То се използва от боксьори професионални бодибилдъри и прочие. При това упражнение за отслабване се натоварва голяма група мускули – всички мускули на краката, междуребрените мускули, мускулите на корема, кръста и прочие. С 15 минутни подскоци се изразходват 100 калории. Разбира се изпълнението на това упражнение е много трудно и е подходящо за по-напреднали жени/мъже. Но нищо не ви пречи да се опитате да започнете вашия път към реалното отслабване с този метод.

Упражнение за отслабване №1

Без спор на първо място в класацията на Топ 3 упражнения за отслабване ще поставим тичането. Според всички водещи специалисти и треньори тичането е най-великото упражнение за изгаряне на излишните килограми. Плюс това тичането изгражда характера и едва 5% от хората, които постигнат отслабване с помощта на това упражнение връщат изгубените килограми. За един час тичане на стадиона или на пътеката във фитнес залата вие изгаряте над 500 калории, а изразходването на дълбоките калории скрити в мазнините продължава дори и след като сте прекратили тренировката за деня. Тичането ще ви помогни не само да свалите излишните килограми, но ще ви помогне да оформите красиви стегнати крака и добре оформено и стегнато дупе, ще подобрите дишането си и ще намалите вероятността от инфаркт и високо кръвно в напреднала възраст.

Упражненията за отслабване са само 45% от усилията, които трябва да положите, за да свалите заветните 5-10 килограма. Останалите 55% са скрити в правилния хранителен режим – в диетата за отслабване. Много хора се провалят именно на тази крачка. Може да тичате и по 20 километра на ден, но ако се храните с неподходяща храна – сладки неща, тестени изделия и прочие ефекта от тренировките се намалява на половина.

Упражнения за отслабване