Стегнато дупе с упражнения

Стегнато дупе с упражнения

Когато температурите са високи, а морето е все по-честа тема за разговор е нужно да предприемем няколко стъпки, за да подготвим тялото си за плажа. Една от ключовите области за всяка една жена това е дупето. Няма нищо по сексапилно от добре оформено и стегнато дупе. За съжаление тази област от тялото се оформя много трудно и бавно, за да имате стегнато дупе на плажа е нужно да започнете подготовката му минимум 30 дена преди да отидете на плаж.

Храни за стегнато дупе

Преди да ви предложим тренировка за стягане на дупе в домашни условия нека да ви споделим какви храни е хубаво да консумирате и какви да избягвате. Опасни храни не само за дупето, но и за корема, ханша и бедрата са храните богати на мазнини – свинско месо, ядки, салам, сланина, високо маслено прясно и кисело мляко, кашкавали и прочие, за да оформите красиво дупе ще ви е нужно също така да ограничите приема на захари, нужно е да намалите консумацията на газирани напитки, кристална захар, вафли, кроасани и други сладки изкушения.

Всичко това ви изглежда трудно, е разбира се, че няма да гладувате. Всички тези храни се заменят с други не по-малко вкусни. Наблегнете на храните богати на протеини – пилешко месо, извара, нискомаслено кисело и прясно мляко, обезмаслено сирене, риба и пр. За да оформите красиво и стегнато дупе и да имате по-слабо и вталено тяло изпълнено с вътрешна и външна красота е добре да наблегнете на консумацията на плодове и зеленчуци във вашата диета. През летните месеци е добре да се наблегне най-вече на плодовете и зеленчуците богати на витамин А, защото те спомагат за по-равномерния тен, който ще се запази по-дълго. Консумирайте много моркови, пипер, домати, кайсии, праскови и други.

Тренировка за дупе

Намаляването на дупето може да стане с помощта на диета, но истинското стегнато дупе се постига единствено и само с ефективни упражнения, които е нужно да се изпълняват ежедневно. Тренировката, която ще ви представим се изпълнява за около 10 минути, ако следвате инструкциите само след 30 дена ще имате видими резултати.

Упражнение за дупе 1

Седалищните мускули имат нужда от добро разтягане. Първото упражнение в тази тренировка за дупе има това за цел. Застанете в кучешка поза, започнете да вдигате единия крак назад. Движението се осъществява от тазобедрената става. След като достигнете максимално изпънат как го приберете в първоначална поза. И повторете упражнението с другия крак. Направете 20 повторения и 5 серии. В началото при изпълнението на това упражнение за дупе може да изпитате лека болка в таза, нормално е! Ако имате пукане в ставите е добре да направите поне 5 минутна загрявка преди да пристъпите към тренировката за дупе.

Упражнение за дупе 2

Второто упражнение за дупе се изпълнява от същата изходна позиция (кучешка). Този път обаче кракът се движи в страни от тялото. Това упражнение освен върху седалищните мускули, оказва много добро стягащо действие и върху мускулите на бедрата. Направете отново 20 повторения в 5 серии.

Упражнение за дупе 3

За това упражнение ще ви е нужна права пръчка минимум 1 м. дълга. Може да използвате домашната точилка. Изходната поза е изправена. Сложете пръчката зад врата и започнете да клякате, дръжте гърба изправен. Много е важно това упражнение да се изпълнява правилно. Направете поне 15 клякания в 3 серии.

Упражнение за дупе 4

Последното упражнение за стягане на дупето е изкачване и слизане по стъпала. Може да го правите на стълбището в хода или да импровизирате в домашни условия. Това упражнение освен да стегне дупето, спомага за стягането и оформянето на почти цялата долна част на тялото. Упражнението се изпълнява интензивно и се води кардио, което означава, че това упражнение освен да оформи дупето ще ви помогне да изгаряте калории, а това означава, че ще е верен приятел за вас, когато искате да постигнете отслабване.

По време на тази тренировка е добре да се пие вода между сериите. Правете малки, почивки между сериите около 45 секунди, а между отделните упражнения около 1 минута до 1.5минута.

Упражнения за дупе