АТАКА СРЕЩУ СТАРЕЕНЕТО

po-mladiЗа да отдалечим старостта, е необходимо да живеем спокойно, да избягваме или приемаме трудните моменти спокойно. Не трябва да допускаме лошите мисли! Ако ни харесват животните , добре е да имаме домашен любимец. Изкачването на стълбите, вместо да използваме асансьора, ще удължи живота ни.

Без вода не може да се живее, а от качеството й зависи здравето. Най-ценна е тази, която се съдържа в плодовете и зеленчуците и в прясно изцедените от тях сокове. Обезводняването на организма се демонстрира  със сухота на устата, безсъние, затруднена концентрация, колапс.

 

Подправките и билките, ниски на калории и не толкова скъпи, могат  да бъдат добър избор за по-възрастните хора , борещи се с диабета и стареенето.

Поради ниското калорично съдържание и достъпността си, билките и подправките са добър източник на антиоксиданти и имат антивъзпалително действие, Контролирането на кръвната захар намалява риска от сърдечносъдови увреждания. Високото ниво на кръвна захар ускорява сърдечното заболяване, поради натрупване на AGE съединения в стените на кръвоносните съдове. Тези съединения утежняват атеросклерозата, произвеждаща холестеролна плака.

ЦЯЛОСТНО ПОДМЛАДЯВАНЕ – витамин В 12 от прясната риба  ни пази от сърдечносъдови заболявания и кара клетките да изглеждат по-млади.

ЗА ГЛАДКА КОЖА – прасковите се грижат да приемате достатъчно количество каротин и за подсилване на имунната система. Това вещество предотвратява запушването на артерии.

ЗА ЗДРАВИ НЕРВИ – соята действа като чудодейно средство в борбата с годините.

ЗА ПЪРГАВ УМ – защо толкова велики умове произхождат от Индия? ”Виновниците ” за това са индийските  подправки къри и куркума , които предотвратяват отлаганията в кръвоносните съдове.

ЗА СТАБИЛНО КРЪВООБРЪЩЕНИЕ – качественото бяло вино действа благотворно на сърцето и кръвообращението.

ЗА ЗДРАВИ КОСТИ – комбинацията между сирене и грозде след основно хранене действа добре.Съдържащите се в гроздето плодови киселини, поддържат в добро състояние костите.

Една от причините за уморения и унил  външен вид е недостатъчния прием на течности. Два литра вода на ден е количеството, от което се нуждае вашето тяло.