Премахване на целулит

Премахване на целулит

Всяка жена, когато чуе думата целулит настръхва, но истината е че днес повече от 90% от жените натрупват в по-малки или по-големи количества целулит. Целулитът представлява мастни натрупвания, акумулирани дълго време в подкожния слой.

Днес на пазара има различни методи за отстраняване на целулита при жените, в това число се включват козметични продукти (кремове и лосиони), за борба с целулита се включват и технологични разработки като различни колани топящи целулита и различни масажори, но според редица специалисти в областта тези продукти са със съмнително качество. Единствения ефективен и 100% гарантиран начин за да се предпазите от целулита е комбинацията от правилно хранене (диета), физическа активност и добро настроение.

Ако сте решили да започвате днеска борбата с целулита е важно още от този момент да ограничите мазнините. Увеличете консумацията на риба и бяло пилешко месо от зеленчуците наблегнете на спанак, чушки, зеле. Консумирайте голямо количество бадеми, орехи, лешници те са богат източник на белтъци и са с ниско съдържание на мазнини.

Млякото прясно или кисело е полезен продукт, но в началните дни на вашата диета срещу целулит ограничете количеството до минимум или ако решите да пиете прясно мляко нека да е обезмаслено. В борбата с целулита е важен и контрола на калориите колко е препоръчителната дневна дажба на калориите за жени от 1600 до 1800 калории.

Внимание: До този момент ставаше въпрос за правилно хранене а не за глад. Гладът винаги има отрицателен ефект върху тялото. Спазването на хранителния режим означава ограничаване на един вид храна и увеличаване на приема на друг вид!

С помощта на диета ще ограничите натрупването на нови мазнини върху бедрата, но за да се справите наистина с целулита ще ви е нужен активен живот. Спортувайте! Физическата активност е най-лесния и същевременно икономичен от финансова гледна точка начин да изгорите подкожните мазнини. Не е нужно дори да ходите на фитнес достатъчно е само да тичате поне 3 пъти в седмицата, да се разхождате пеша вместо с автомобила да слизате и да се качвате пеша по стълбите, през почивните дни може да карате колело в парка, а през лятото да поплувате на басейна.

По този начин ще повишите жизнения си тонус и хормоните на щастието ще забълбукат в кръвта ви по този начин ще кажете сбогом за винаги на досадния целулит!

Премахване на целулит