Плоския корем пазете го и на плажа

Плоския корем пазете го и на плажа

Обикновено, когато отидем на море отпускаме душата и се забавляваме на макс. Не бива обаче да прекаляваме, защото след като свърши морето ще ни предстоят много упражнения във фитнес залата, за да върнем перфектният плосък корем, за да избегнете това неудобство и да запазим красивия си външен вид е необходимо докато сме на морето да правим няколко мини упражнения, за да се подържане в перфектна форма.

Упражнения за плосък корем

Упражненията, които ще ви представим в сега са подходящи дори за изпълнение вкъщи те изискват само 15 минути за да бъдат направени, но ако се упражнявате всеки ден ще подържат плоския корем дълго време.

Упражнение 1

Повдигане на крака от легнало положение. За да изпълните това упражнение легнете първо на лявата си страна така, че десния крак стой върху левия, дясната ръка зад главата.

Изпълнението на упражнението е сложно изисква едновременно синхронно повдигане на горната част на тялото и десния крак нагоре. Това упражнение натоварва най-силно страничните коремни мускули и работи много добре, когато решим да премахнем паласките. За да бъде ефективно това упражнение за плосък корем е необходимо да се изпълнява правилно, поради тази причина не бързайте направете 10 повторения и три серии на упражнения.

Упражнение 2

Коремни преси – едно от най-ефективните упражнения за изграждане на плочки на корема. Това упражнение за плосък корем е подходящо не само за мъже, но и за жени, които ценят външния си вид и искат да изглеждат перфектно. Изходното положение на това упражнение е легнали по гръб, краката са изпънати най-добре да ги захванете с нещо, ако нямате удобен стол или друг подкрепителен материал може да сгънете краката в колената.

Изпълнението на упражнението е чрез повдигане на горната част на тялото напред. Това упражнение силно натоварва коремната мускулатура и е добре да го изпълнявате правилно. Ако усетите болки и напрежение в кръста или гръбначния стълб починете си. Колко коремни преси да правя – толкова колкото можете, но помнете колкото повече толкова по-добра работа сте свършили.

Упражнение 3

Докато сте на море не забравяйте за най-простите упражнения. Едно от тях е да легнете на пода ръцете са в страни краката също са свити. С ръцете започвате да въртите тялото си и се мъчите да достигнете петите си. Това упражнение е много забавно и ви препоръчвам да го правите последно, защото действа масажиращо на мускулите на цялото тяло.

Помнете докато сте на морето обикновено се зарязват всички диети и физически упражнения, ако и вие сте от тези хора ви препоръчваме да плувате максимално дълго време в морето. Плуването е кардио упражнение, което спомага за изгарянето на много калории.

Като край ще ви кажа, че отивате на море именно за да се забавлявате направете го по най-добрия начин!

Плосък корем