Плосък корем с хитрини

Плосък корем с хитрини

През зимните месеци както жените така и мъжете отпускат формата си и натрупват значително количество излишни килограми. Основното място за натрупване на килограми и при двата пола това е корема. Изгарянето на мазнините в тази област обаче е много трудно и обикновено изисква не седмици, а месеци упорит труд.

В началото на летните месеци ако сте се огледали в огледалото и сте видели че от плоския корем не е останало и следа и искате все пак да си върнете старата красива форма на корема, нека ви представим няколко хитрини с помощта на които ще успете да имате отново желания стегнат корем.

Храни за плосък корем

Както всички знаят за да се контролират килограмите е нужно да се спазват определени хранителни режими (диети). за да се изгорят мазнините в корема и да бъде той отново плосък е нужно да наблегнете във вашата диета на следните храни: Пилешко месо, морски дарове, мляко с ниска масленост, зеленчуци, плодове и ядки в умерени количества.

От менюто трябва да изключите много повече неща от колкото сте добавили. Ако искате пак да имате плосък корем ще е нужно да забравите за всички видове алкохол, включително и бирата. Газираните напитки са враг на красивата фигура поради тази причина е нужно и от тях да се откажете. Консумирайте кафе или чай в чиста форма без захар. От вашата диета е нужно да изключите всички храни богати на мазнини включително: сирене, свинско месо, маслини, ядки, маргарин, тестени изделия и всички пържени храни, наблегнете на консумацията на салати, в които дресинга не съдържа растителни мазнини (олио или зехтин).

Добре е да не преяждате. Това води до разширяване на стомаха и корема стои подут, а не плосък. Приемането на храната на малки порции ускорява метаболизма и вие не задържате излишни храни в храносмилателният тракт.

Балансираното хранен с полезни вещества ще осигури не само плосък корем, но и красив външен вид. Витамините и минералите ще заздравят косата и ноктите ви. Консумацията на зеленчуци богати на витамин А ще накарат тена на вашата кожа да засияе. Белтъците в храните са отговорни за по-бързия растеж на косата, за здравия външен и вътрешен вид на организма ви.

Плосък корем с упражнения

Кой каквото и да казва без упражнения не може да имате желания плосък корем. С една диета за отслабване ще свалите килограми, ще намалите и обиколката на талията, но оформянето на красив стегнат корем става единствено и само с помощта на упражнения.

Най-доброто упражнение за сваляне на корема безспорно е тичането, но малко хора имат време, сили и желани за да тичат било то на стадиона или на пътеката във фитнес залата. Истината е че може да правите тренировки за корем и в домашни условия. Нужни са не повече от 10 минути на ден и само след около 45 дена ще имате стегнат и плосък корем. Важното е да започнете от днес и да сте редовни и постоянни.

Изпълнявайте различни форми на коремни преси с полу надигане, наклони в страни, повдигания на краката, последователно повдигане на краката, колело във въздуха и редица други упражнения с доказан стягащ ефект. Най-важното при тренировките за корем е те да бъдат интензивни.

А през почивния ден излезте и покарайте колело или ролери, това ще спомогне за по-бързото топене на мазнини в областта на корема и свалянето на излишните килограми.

Хитрини при подут корем

Лятото е в разгара си, а ви е нужно време за да стегнете и оформите плоско коремче и не искате никой да забележи, че сте качили килограми в областта на корема? Има разбира се решение на вашия проблем. Дрехите са перфектното средство за да се прикрият недостатъците на женското тяло. Най-доброто средство за това са широките тениски.

Ако тениските не са по-ваш вкус и стил е добре да носите дълги широки рокли, който падат свободно, те са подходящи  и за дамите с широк таз или големи бедра.

Туниките също прикриват подутия корем и правят жената да не изглежда толкова пълна.

Имайте предвид, че вие може да скриете този недостатък от другите, но трябва да сте честни със себе си! Започнете да се грижите за вашето тяло и то ще ви се отблагодари със здрав и свеж вид!

Плосък корем с хитрини