Плосък корем с дихателни упражнения

Плосък  корем с дихателни упражнения

Дихателните упражнения са широко използвани в йогата, правилно изпълнявани те могат да ви помогнат в борбата с биреното коремче, с паласките и само след месец да стегнете и оформите секси коремна преса. Дихателните упражнения за корем може да ги срещнете да ги наричат от вакуумки. Практикуването на дихателни упражнения в йогата има няколко цели, но основната това е тонизиране на мускулите и стягане на онази част на корема, която е разположена хоризонтално между двете изпъкнали кости на хълбоците. Хубавото на тези дихателни упражнения е че акцентират именно на тези части, за които не помагат нито стандартните коремни преси, нито строгите диети за плосък корем.

Защо тези упражнения за корем са ефикасни

Много жени са скептични към тези методи за стягане на кореми, защото те си казват “Е добре де аз нали дишам, защо тогава имам корем” разбира се, че и вие дишате дами, но когато дишаме по определен начин можем да стягаме и да отпускаме отделни мускули от коремната кухина. В резултат на тези дихателни упражнения се осъществява високо натоварване, което не може да бъде достигнато така ефективно с нормалните упражнения за корем. От друга страна основната причина за подуване на корема това е отпускането на дълбоките коремни мускули, а с тези упражнения те се стягат и се връщат в нормалното си състояние в резултат на което ще имате плосък и стегнат корем.

Дихателни упражнения за корем 1

За да изпълните първото упражнение за корем е нужно да легнете по гръб, най добре е на пода или друга твърда повърхност, но не и легло! Вдишайте максимално дълбоко въздух, след това бавно и плавно издишайте, изпразнете максимално дробовете. Докато издишате стегнете и вдлъбнете корема максимално навътре и нагоре в посока към диафрагмата. Ребрата изпъкват, а областта около пъпа е максимално близо, „залепена“ за гърба. При максимално издишано състояние задръжте няколко секунди, след това си поемете отново максимално количество въздух като този процес трябва да бъде отново бавен и постепенен. Изпълнете това дихателно упражнение поне 20 пъти в 4 серии.

Дихателни упражнения за корем 2

За следващото упражнение за корем е нужно да заемете кучешка поза – упоени на пода с длани и колене. Гърбът отново трябва да е изпънат, корема ще увисне надолу поради влиянието на гравитацията. Сега трябва изпълните последователността на упражнение 1.

За да имате най-добър ефект и най-бързо да стенете корема с тези упражнение е препоръчително да ги изпълнявате всяка сутрин на гладно.

Дихателни упражнения за корем