Основи на Пилатес

Основи на Пилатес

Изключително нашумелия напоследък Пилатес представлява система от упражнения, които се прилагат за разтягане и сила на тялото. Системата за Пилатес е разработена от преди почти век. Създателят и се казва Джоузеф Пилатес, а както се досещате неговото име дава името на тези серии от упражнения за разтягане и сила. Пилатес има положително въздействие при изграждане на правилна стойка на тялото, дава гъвкавост и равновесие като това довежда до извайването на правилна и стройна структура на тялото. От психична гледна точка Пилатес подпомага за преодоляване на стреса и подобряване на нощния сън, а редица хора споделят, че изчезват и лошите мисли.

Пилатеса най-популярния фитнес метод.

Популярността на пилатиса до голяма степен се дължи на простичкия факт, че се вмъква изключително лесно в дневния режим от една страна, а от друга високата ефективност и  положителните резултати на пилатеса. Този метод се определя като смесица от йога и гимнастика. Една тренировка с Пилатес може да комбинира огромно количество от упражнения.

Най-добре за прилагането на Пилатес е под зоркия поглед на специалист в тази област, който да ви обясни правилното изпълнение на упражнението, ако в близкия район обаче няма специалист по Пилатес то лесно може да закупите някоя книга и DVD, за да изпълнявате упражненията вкъщи. Третия вариант, който може да изберете, който няма да ви струва и стотинка е да следите нашето онлайн списание, в което в следващи статии ще ви разкрием малко по-малко тайните на Пилатес.

Има ли ползи от Пилатес ?

Ползите от метода на Джоузеф Пилатес са много. Изпълнявайки упражненията ще придобийте стегнато, стройно и слабо тяло. Ще повишите тонуса на вашия организъм. Пилатес е чудесен помощник срещу редица болки като тези в гърба или шията. Лечебна сила на Пилатеса се проявява и в помощ срещу психическа умора, мигрени и стрес.

Имали възрастови ограничения за Пилатес ?

Пилатеса е достъпен за хора в различни възрасти използва се както от жени така и от мъже. Това още веднъж показва изключителната ефективност на този метод.

Основи на Пилатес