Отслабване за жени след 30 години

Отслабване за жени след 30 години

Може би сте забелязали как с течение на годините младото тяло на девойка се е сменило с тяло на зряла жена – по широк таз и ханш, повече килограми, но с напредване на годините и след появата на децата тялото на жената се променя корено и то най-вече защото натрупва излишни килограми.

Причината за напълняването е ясна. След раждането на децата жените имат сериозно физическо натоварване, спят малко и се хранят не редовно. Това при повечето жени води до нездравословен режим и спомага за свалянето на килограмите. Но след 2 години, когато детето не ни буди вече всяка нощ, малко по-кротко е майчиното тяло е свикнало с разхода на по-голямо количество енергия и сега това е враг № 1 за жената и води до напълняване.

Отслабване с диета

Много жени при въпроса „как да отслабна” намират отговор в хранителните диети или глад. Гладът е лош съветник и много често след 1-2 дена на глад, ако се качите на кантара ще забележите промяна с килограм, два, но 3-4 дена по-късно се оказва, че килограмите Ви са се покачили т.е. не сте успели да постигнете отслабване. Тайната на реалното отслабване е в диетата. Диетата е здравословно и рационално хранене.

Изключително вредни навици от които се напълнява това са преяждането, храненето късно вечер, приемането на еднотипна храна. Здравословното и балансирано хранене изисква прием както на плодова и зеленчуци така и на храни с животински произход – месо, мляко, сирене, извара, яйца.

Трудно е да намерите подходяща диета в интернет, защото всеки човек е различен. При едни консумацията на 2000 калории на ден е абсолютно достатъчна при други 2000 калории са крайно не достатъчни. Добре е да се консултирате с лекар диетолог.

Упражнения за отслабване

Друг ефикасен метод за отслабване, това са физическите упражнения. По правило всички упражнения водят до изгаряне на калории следователно ви помагат да отслабнете, но най-ефективни упражнения, когато говорим за отслабване са кардиоупражненията. Тези упражнения натоварват целия организъм, при тях сърцето започва да изпомпва повече кръв, пулса се ускорява, а честотата на дишането е много интензивна.

Безспорно сред най-добрите упражнения за отслабване са бягането (в парка или на пътека), карането на колело, изкачването на стъпала, плуване, скачане на въже, прескоци, аеробиката и всички видове танци.

Ако искате да се забавлявате и едновременно с това да постигате отслабване, безспорния начин да го постигнете са зумбата, салсата, народните танци, тае бо и пр.

Ако някой ме попита как се отслабва аз ще му отговоря с дисциплина!

Отслабване