Отслабване за жени

Отслабване за жени

Отслабване за жени
Излишните килограми са бич, както за жените така и за мъжете, но за разлика от мъжете жените са по-суетни. Хубавата фигура предлага много повече възможности. Най-простия пример е това, че жените с хубаво тяло си намират по-лесно и по-добра платена работа. Това винаги се случва, когато по-пухкава и по-слаба дама кандидатстват за едно и също работно място и имат еднаква квалификация.

Отслабването при жените има редица специфики в сравнение с програмите за отслабване при мъжете. Най-малко областите в които се натрупват излишни килограми са различни. При мъжете главни области в които е желателно да постигнат отслабване това са корема, гърдите и по-рядко дупето. При жените проблемните области са отново корем, но тука ключова роля имат бедрата и дупето, желателно е бюста да не намалява.

Отслабване на точно определени места се постига само с помощта на упражнения, ако обаче искате да постигнете отслабване на цялото тяло тогава освен упражнения трябва да приложите и диета за отслабване.

Диета за отслабване

Отслабването с диета се постигна на един много прост принцип. Намаля се общото количество калории, които организма приема. За нормалното функциониране на една жена на 40г. са нужни около 2200калори. За да започнете да отслабвате вашата диета за отслабване трябва да осигурява най-много 1800 калории на ден. Съставянето на правилна диета за отслабване е трудно, защото освен намаленото количество калории, трябва да се осигури правилното количество белтъци. Нормално човек трябва да приема по 1.5гр. белтък на килограм жива маса. В диета за отслабване е нужно да намалите количеството на въглехидратите и да ограничите мазнините почти до минимум.

Упражнения за отслабване

Диетата помага да отслабнем цялостно, за да засилим обаче отслабващият ефект и да постигнем отслабване на проблемните области – корем, бедра и дупе е нужно да изпълняваме определени упражнения. Най-важното от упражненията за отслабване това е тичането. Тичайте всеки ден по 30 минути и ефекта на отслабване няма да закъснее. Качвайте стъпалата до вашия апартамент и слизайте по тях. Забравете асансьора. Оставете колата у вас, започнете да ходите пеша или да карате колело. Това със сигурност ще ви помогне да стопите излишните килограмите.

Отслабване