Отслабване в корема

Отслабване в корема

Плоското коремче, без излишни мазнини и паласки е мечта на всяка една жена. Когато времето навън започне да се затопли всички започваме да се замисляме за тази проблемна област и полагаме усилия – коремни преси, мъчителни диети и прочие. А единствената цел на всичко това е плоския корем. Каква е истината обаче и възможно ли без добавки за отслабване да постигнем добри резултати ???

Едно от най-важните правила при отслабването е че ако постигнете желаните резултати не бива да се отпускате и да се връщате към стария режим на живот, защото излишните килограми много бързо ще се върнат.

Отслабване в корема с упражнения

Упражненията са най-ефективния метод за стягане и оформяне на корема. Но те са приложими само в тогава когато процента подкожните мазнини падне под 15. Това разбира се е много трудно, но по правило, колкото по-малко мазнини имате толкова по лесно ще се покажат плочките на корема.

Най-добрите упражнения за плочки на корема са – коремни преси, странични напъни, странични екстензии, повдигането на краката от вис или успоредка.

Отслабване в корема и тялото

За да намалите процента на подкожните мазнини, най-важни са кардио упражненията. Това са тези упражнения, които натоварват сърдечната дейност максимално, карат ни да се потим и отслабваме. Най-добрите упражнения за тази цел са бягане на пътека, каране на колело в зала, подскачане на въже, изкачване на стълби и прочие.

Имайте в предвид, за да постигнете видимо отслабване в корема ще е нужно време. Плоското коремче и ниския процент подкожни мазнини не се постигат за седмица или две. Понякога дори и в рамките на месец резултатите са слаби и не до там задоволителни. Обикновено най-добри резултати се постигат след 3 месечни упорити тренировки. Това е добре да го знаете, ако искате лятото да се похвалите с красиво коремче.

Диета за плосък корем

Както при повечето видове трениращи хора, така и при жените, които се порят с подутия корем е нужно спазването на определен хранителен режим. Без спор е нужно ограничаването на порциона. Добре е да се стараете калорийния прием да се снижи до 1800 калории на ден, но разбира се това зависи от интензивността ви на живот, от нуждата от енергия и прочие.

Ако искате корема да е плосък, а тялото слабо изключете от вашата диета всички продукти с кристална захар, хляба и тестените изделия, изключете от вашата диета още газираните напитки, алкохола.  Посещавайте редовно фитнес залата и ще видите как придобивате осанката, за която винаги сте мечтали!

Отслабване в корема