Отслабване корем

korem otslabvaneОтслабване корем

 

Една от най-трудните области за отслабване това е областта на корема и то най-вече на долната част. Образуването и натрупването на мазнини в коремната област става под влиянието на различни фактори, преди всичко това са прекаляване с въглехидрати, мазнини, застоял начин на живот, хранене в не подходящи часове и други.
Веднъж натрупани мазнини на корема те много трудно се свалят. Необходимо е спазването на диета, която да бъде съчета с упражнения, а тези двете неща да бъдат преплетени с много упорство и труд.

 

След колко дена ще отслабна в корема ?

 

Не бива да се заблуждавате свалянето на корема отнема не дни, не седмици, а понякога месеци. Разбира се всичко това зависи и до колко са натрупани излишни килограми в коремната област, а за постигането на идеална преса понякога са необходими минимум 3 месеца.

 

Диети за отслабване на корем

 

Има най-разнообразни диети, които може да намерите и в нашия сайт или от други подобно в интернет, но внимавайте в интернет пространството изобилства от опасни диети, които могат да отслабят организма ви и в последствие да причинят появата на йо-йо ефекта. Като начален режим на диета при опитите ви да свалите корема ви препоръчваме да ограничите вечерните хранения. Един съвет от нас запазете първоначалното си хранене не стартирайте със сложни и строги диети. Нека последното ви хранене да бъде около 20:00ч. като за него използвайте мюсли с прясно мляко и нека това да ви е последното ядене. Опитайте се да замените мазните дюнери и хамборгери с по здравословна храна или поне готвена с по-малко мазнини, като за начална диета за отслабване на корем мисля, че това ще свърши добра работа

 

Упражнения за сваляне на корем

 

Както вече стана на въпрос отслабването на корема е трудно, ако спазвате само диети ще намалите количеството на коремните мазнини, но ще причините и увисването на корема поради, което се налага да положите и малко физически упражнения. Упражненията за корем препоръчвани от фитнес инструкторите не са никак лесни това се дължи на факта, че за свалянето на корема е необходимо да се използват аеробни упражнения т.е. такива, които изискват дълбоко вдишване на кислород – само те изгарят мазнините на корема и водят до очевидно отслабване.

 

Горната преса на корема

 

Горната преса на корема се оформя сравнително най-лесно от трите. За нея са достатъчни да се правят коремни преси и то не цялостни, а се издигане до половината и свиване към корема. Повторенията на тези иначе така лесни преси трябва да са продължителни докато усетите болка. Не се отказвайте ако в началото се получават малко трудно всяко начало е трудно но ако наистина искате да свалите корема това е начина.

Долна преса на корема

 

Отслабването на долната преса е най-трудното именно тука са необходими силна воля и много труд. Най-ефективното упражнение за сваляне на долната част на корема това бягането. Всяка обиколка на стадиона или избяган километър на пътеката води със себе си капки под всяка от които я приемайте като един свален грам от вашия корем. По ефективно средство от бягането няма. Оформянето все пак на коремната преса става с коремни преси тука се правят цялостни а дори ако ходите на фитнес зала може да използвате римско столче, но пак да ви повторя коремните преси сами по себе си няма да стоят дебелия слой мазнина в долната част на корема.

Друго упражнение което мога да ви препоръчам е да легнете на пода и да вдигате краката нагоре до достигане на перпендикулярно положение и повторите това поне 15 пъти в три серии, ако искате да усложните упражненото може да легнете на лежанката да поставите дупето на раба и да се хванете за щангата и тогава да вдигате.

Още едно упражнение за сваляне на корема и стягането му е свиването на крака та към корема когато се качите на успоредката. Някои хора го правят с вдигане на краката до успоредно положение на краката спрямо пода, това също е вариант. Това упражнение е изключително ефективно при опитите за отслабване на корем.

 

Средната преса на корема

 

Средната преса се получава сравнително лесно, ако спазвате горните упражнения за преса то със сигурност ще постигнете желан ефект и в средната област на корема.