Отпусната кожа на корема

Отпусната кожа на корема

Много от жените се вманиачават в желанието си да изглеждат перфектно и често предприемат мерки, които да доведат до силно намаляване на килограмите, малко жени обаче се запитват какви проблеми ще доведе това скоростно отслабване! Най-малкото за, което трябва да се притеснявате е това, че ще смените всичките си дрехи.

Кожата най-силно се повлиява от рязкото отслабване. Много често при около 80% от жените и около 60% от мъжете, които са загубили рязко своето тегло се появява проблема – “увиснала кожа”. Ако и при вас вече е на лице увиснала кожа в резултат на отслабване Ви препоръчваме да не прибягвате моментално към козметични средства или хирургична намеса.

Как да се справя с отпуснатата кожа

Козметични средства за отпусната кожа

Както може би се сещате пазара изобилства от средства за стягане на отпусната кожа. Марка няма да ви препоръчваме, защото смятаме, че има да пробвате много кремове докато намерите най-подходящия за вас. Когато обаче избирате крем за стягане на отпусната кожа е добре да гледате да е подходящ за вашия тип кожа, също така уверете се, че е подходящ за областта, в която желаете да го използвате. Най-често се предлагат кремове за стягане на кожата на корема, но има такива за кожата на ръцете и лактите.

Стягане на кожата с упражнения

Това според нас е един от най-добрите варианти след скоростно отслабване да върнете красивата кожа на вашето тяло. Тук обаче са необходими усилия. Обикновено отпусната кожа е в резултат на приемането на хранителни добавки за отслабване или спазването на строга диета, като от ежедневието са били изключение упражнения. Най-добре започнете с упражнения, които стягат мускулите, те ще изпънат кожата. Ефекта обаче е бавен. Имайте предвид, че на кожата ще и е нужно време да се стегне.

Оперативно отстраняване на отпусната кожа

Премахването на отпусната кожа в резултат на отслабване е рутинна практика в козметичната процедура, безболезнен процес, а белезите от операцията почти мигновено (за около 7 дни) изчезват. Разбира се това е най-добрия начин за справяне с отпусната кожа, но ако финансите не ви го позволява ви препоръчваме да запретвате ръкави и да се хващате за упражненията.

Отпусната кожа на корема