Оформяне и стягане на гърдите с упражнения в къщи

Оформяне и стягане на гърдите с упражнения в къщи

Всяка жена мечтае да има стегна и оформен бюст, но малцина са жените, които са надарени от Бог с перфектната визия, всички останали жени трябва да положат не малко усилия да имат не само красив и стегна бюст, но да имат слабо и красиво тяло, а осанката им да е изваяна като на фиданка.

Дори и на перфектните жени им се случва след раждане или в резултат от годините гърдите да се отпуснат и да загубят естествената си красота. Начина да постигнете добре оформени и стегнати гърди не е пластичната хирургия а упражнения било то във фитнес зала или в домашни условия.

Упражнения за гърди у дома

За дамите, които нямат време да посещават фитнес залата, но въпреки това искат да се грижат за добрия си външен вид подготвихме тази статия. В нея са включени няколко базисни упражнения, които е добре да се правят два пъти седмично.

Лицеви опори за средната част на гърдите

Стягането на гърдите в домашни условия се постига най-добре с упражнението лицеви опори. Важно е за правилното изпълнение на упражнението ръцете да с на нивото на рамената, тялото да се спуска бавно към пода и да се изтласква бързо. С това упражнение се стяга средната част на гърдите и се оформя канала. Освен гърдите, това упражнение натоварва раменете и трицепсите, спомага за стягането на горната коремна мускулатура.

Лицеви опори за горна част на гърдите

Други упражнение с помощта на което ще оформите горната част на гърдите са лицевите опори под наклон. Качете краката на стол и започнете да правите лицеви опори, ще усетите промяна в мястото натоварване, а ако се погледнете в огледалото ще видите как гърдите ви визуално изглеждат по-големи а на допир са по-стегнати. Това определено се харесва на мъжете. Но запомнете за да постигнете красиви гърди тренирайте по-малко горната и повече долната част на гърдите.

Упражнения за долна част на гърдите

Истински обем на гърдите създава долната част от мускула. Тази част препоръчваме да се тренира интензивно от жените, които имат по-малък бюст. Увеличаването на гръдните мускули, ще ви помогне да увеличите и размера на сутиена. За долна част в домашни условия може да изпълнявате следното упражнение. Хванете се за стабилна успоредна основа – пейка, нисък плод, стол и пр., гърба е пред ръцете, а краката са опънати напред. Спуснете тялото на долу, като свиете ръцете в лактите. След това се изтласкайте отново нагоре. Това упражнение е разновидност на кофичките, които изпълняват мажете, но е с по-малко натоварване и удобно за повечето жени.

Ако искате да оформите правилно гърдите си да имат завършен и красив вид тренирайте интензивно и в повече серии средната и долната част, а по-малко горната. Ако бюста ви е отпуснат, тогава правете тези упражнения последователно в едни и същи серии и упражнения. При отпуснати гърди е добре да съчетаете упражненията за гърди с упражнения за отслабване, така може да намалите малко обема на гърдите, но приятеля (мъжът) ви ще остане със сигурност доволен.

Упражнения за стягане и оформяне на гърдите