Красиво тяло и през зимата

Красиво тяло и през зимата

Много от жените през зимните месеци предпочитат да си почиват на топло, да се возят в градския транспорт или личното МПС вместо да се поразходят. Често именно през зимата без да усетим качваме излишни килограми. Тези килограми се натрупват без да усетим чак до пролетта, когато се опитаме да влезнем в любимите джинси, но се е оказало, че са ни станали тесни.

Започваме да се опитваме да намалим теглото си, но се оказа, че това не е толкова проста задача колкото сме си мислили. Следват дълги и изморителни тренировки за отслабване във фитнес залата, след мъчителни диети за отслабване или гладуване сме разбрали колко е ценно да се внимава да не се качват килограми.

Много по-добре е да се помъчим да не качваме килограми от колкото да се мъчим да отслабваме след като вече сме напълнели. Поради тази причина решихме да напишем пет прости правила с помощта на които ще запазите вашите килограми дори и през зимата!

1. Не преяждайте покрай празниците – през зимата има струпване на много празници, като през този сезон са едни от най-значимите за Българите – Коледа и Нова година, редица именни дни и прочие. През тези празници трапезата е обсипана с храна, но не бива да се изкушавате. Яжте с норма!

2. Алкохола е враг на теглото. Доказано е, че от алкохола се пълнее. През зимните месеци домашното вино и ракия са на мода, но и от тях се качва килограми и то най-вече в областта на корема. Отслабване в тези области е много трудно поради това консумирайте алкохол в омрени количества.

3. Движете се. Застояването на едно място не само, че покачва килограмите, но води и до нарушаване на структурата на костите в резултат на което при напредване на възрастта се появява склероза.

4. Правете редовно упражнения за стягане. Упражненията са един идеален начин да създадете режим на вашето тяло, да функционира така както вие искате, а не както то се чувства.

5. Яжте здравословни храни. През зимните месеци яжте плодове и зеленчуци в големи количества и пийте натурални сокове (най-добре прясно домашно изстискани). По-този начин не само ще запазите идеалното за вас тегло, но и ще бъдете в отлично здраве. Имунната ви система ще бъде силна и устойчива на зарази!

Красиво тяло и през зимата