Коремни плочки за 20 дни

korem uprajneniqКоремни плочки за 20 дни
Въпреки, че лятото вече си отминава мечтата за плоско коремче си остава основна мечта на много от дамите. Ако и вие искате да покажете плочките на корема е време да се захващате за работа. В следващите няколко реда ще се опитаме да ви помогнем да постигнете мечтаните резултати.

Плосък корем и храната

Едно от основните правила не само докато отслабнете и се появяват коремните мускули, но и за да ги запазите е важно да имате строг хранителен режим. Особено важно особено докато се появи първите плочки е да намалите въглехидратите. Добре е да се поразровите или сами да си съставите така наречената ниско въглехидратна диета (НВД). Все пак без въглехидрати не може. Сарайте се да си набавяте нужните въглехидрати от плодове. Плодовата захар е полезна и е добър източник на енергия. От храните е добре да изолирате още храните богати на мазнини – свинско месо, високо маслено мляко, кашкавал и пр. Други храни, които е добре да изолирате от менюто са: всички сладки изделия, тестени храни, чипсове, сладолед, слънчогледови семки, пържени храни и пр. Може да ги заместите с: Плодове, зеленчуци, риба, пилешко месо, сирене, ниско маслено мляко, орехи, лешници и пр.  Забравете газираните напитки, енергийните напитки, а ако искате максимални резултати забравете и за натуралните сокове от магазина
Имайте предвид, че диетата представлява около 60% от усилията, които трябва да положите за да покажете коремните плочки. Добре е  да разделяте храната на порциони като през деня е добре да имате пое 6 храненета, като последното трябва да бъде до 19ч.

TEST

Спазвайте горните правила за поне 20 дена и ще видите първите резултати.

Упражнения за плосък корем

Плоския корем освен диета се нуждае и от двигател, който да гори мазнините, да стяга мускулите и да не позволява на кожата да увисва.
Най-ефективните упражнения за отслабване и изгаряне на мазнините това са кардиоупражненията. Най-добре е да си купите карта за фитнес, но ако нямате възможност може да импровизирате като тичате на стадиона, изкачвате стълби или скачате на въже.  Добре е първата тренировка за деня да започва в ранните часове (между 7.30ч и 9.30ч.). Започнете с лека загрявка на ставите, после разтегнете мускулите и се качвайте на велоаргометъра. Въртете педалите поне 20 минути, след това направете 3 минутна почивка и сменете уреда като се качите на пътеката в началото може да ходите просто на  6 степен, а след това да се постараете да потичате. Добре е да се задържите на поне 10 минути на пътеката. Последното кардио упражнение е кростренажора. В края на кардио тренировката вие вече ще сте изгорили 250-300 калории.
Време е за упражненията за оформяне и стягане на коремните мускули. Започнете с вдигане на краката от вис, това упражнение оформя долната част на корема, след това на римско столче направете колкото можете серии.

Това е сутрешната ви тренировка.  В следобедните часове в рамките на 17.30 – 18.30 е добре да направите нова тренировка, тя е за горната част на тялото. В рамките на тренировката е добре да изгорите поне 600 клаории.

От тренировките за един ден ще горите по 1000-1200калории, а от диетата ще може да се спестят още около 300-500 калории. Така в рамките на 20 дни вие ще имате непрекъснат калорииен дефицит, който ще ви помага да отслабнете и да оформите красиви плочки на корема. Не е лесно! Но всичко зависи от вас!

Отслабване