Коремни плочки за 20 дни

Коремни плочки за 20 дни

Коремни плочки за 20 дни
Въпреки, че лятото вече си отминава мечтата за плоско коремче си остава основна мечта на много от дамите. Ако и вие искате да покажете плочките на корема е време да се захващате за работа. В следващите няколко реда ще се опитаме да ви помогнем да постигнете мечтаните резултати.

Плосък корем и храната

Едно от основните правила не само докато отслабнете и се появяват коремните мускули, но и за да ги запазите е важно да имате строг хранителен режим. Особено важно особено докато се появи първите плочки е да намалите въглехидратите. Добре е да се поразровите или сами да си съставите така наречената ниско въглехидратна диета (НВД). Все пак без въглехидрати не може. Сарайте се да си набавяте нужните въглехидрати от плодове. Плодовата захар е полезна и е добър източник на енергия. От храните е добре да изолирате още храните богати на мазнини – свинско месо, високо маслено мляко, кашкавал и пр. Други храни, които е добре да изолирате от менюто са: всички сладки изделия, тестени храни, чипсове, сладолед, слънчогледови семки, пържени храни и пр. Може да ги заместите с: Плодове, зеленчуци, риба, пилешко месо, сирене, ниско маслено мляко, орехи, лешници и пр.  Забравете газираните напитки, енергийните напитки, а ако искате максимални резултати забравете и за натуралните сокове от магазина
Имайте предвид, че диетата представлява около 60% от усилията, които трябва да положите за да покажете коремните плочки. Добре е  да разделяте храната на порциони като през деня е добре да имате пое 6 храненета, като последното трябва да бъде до 19ч.

Спазвайте горните правила за поне 20 дена и ще видите първите резултати.

Упражнения за плосък корем

Плоския корем освен диета се нуждае и от двигател, който да гори мазнините, да стяга мускулите и да не позволява на кожата да увисва.
Най-ефективните упражнения за отслабване и изгаряне на мазнините това са кардиоупражненията. Най-добре е да си купите карта за фитнес, но ако нямате възможност може да импровизирате като тичате на стадиона, изкачвате стълби или скачате на въже.  Добре е първата тренировка за деня да започва в ранните часове (между 7.30ч и 9.30ч.). Започнете с лека загрявка на ставите, после разтегнете мускулите и се качвайте на велоаргометъра. Въртете педалите поне 20 минути, след това направете 3 минутна почивка и сменете уреда като се качите на пътеката в началото може да ходите просто на  6 степен, а след това да се постараете да потичате. Добре е да се задържите на поне 10 минути на пътеката. Последното кардио упражнение е кростренажора. В края на кардио тренировката вие вече ще сте изгорили 250-300 калории.
Време е за упражненията за оформяне и стягане на коремните мускули. Започнете с вдигане на краката от вис, това упражнение оформя долната част на корема, след това на римско столче направете колкото можете серии.

Това е сутрешната ви тренировка.  В следобедните часове в рамките на 17.30 – 18.30 е добре да направите нова тренировка, тя е за горната част на тялото. В рамките на тренировката е добре да изгорите поне 600 клаории.

От тренировките за един ден ще горите по 1000-1200калории, а от диетата ще може да се спестят още около 300-500 калории. Така в рамките на 20 дни вие ще имате непрекъснат калорииен дефицит, който ще ви помага да отслабнете и да оформите красиви плочки на корема. Не е лесно! Но всичко зависи от вас!

Отслабване