200 калории по-малко на ден

200 калории по-малко на ден

Според всички съвети на диетолзите здравословното отслабване включва дефицит от 500 калории на ден, като добре е 250-300 от тези калории да са за сметка на диетата, а останалите 200-250 калории да са за сметка на физически упражнения. Много от жените и мъжете опитващи се да свалят излишните килограми залагат главно на диета, но след време килограмите им се връщат или се наблюдава т.нар. йо-йо ефект. За да не страдате и ви от йо-йо ефект и да постигнете трайно и истинско отслабване ще ви покажем няколко начина да изгорите 200 калории на ден с упражнения.

Изкачвайте стълби 15 минути

Едно от най-активните упражнения за изгаряне на калории е изкачването на стълби само за 15 минути вие изгаряте нужните ви 200 калории, като същевременно не само отслабвате, но и стягате мускулите на бедрата и подбедрицата. Също така интензивното повдигане на краката ви помага да стегнете долните коремни мускули.

Ходете пеша до работа

Бързото ходене е друг метод с помощта на който лесно може да горите калории без да се усетите. 40 минутна разходка със средно бързо или бързо темпо изгаря над 200 калории. Особено добра идея е да използвате този метод за отслабване, ако имате сутрешна смяна, защото ще може да се насладите на красотата на събуждащият се град.

Скачане на въже 10 минути

Може би сте чували, че няма по-добро упражнение за стягане на краката и отслабване на цялото тяло от това да скачаш на въже. Разбира се за много от начинаещите дами това упражнение ще се струва много трудно. То изисква едновременно добра концентрация и добро физическо здраве. Само за десет минути вие горите невероятните 250 калории. Ако ви е трудно да подскачате 10 минути, разделете времето на равни интервали и правете малки почивки между тях.

Танците горят калории

Един от пренебрегваните методи за отслабване това е използването на танците, без значение дали са народни, модерен бален, рок или какъвто и да е стил, танците горят калории и ви помагат да оформите по-красиво тяло. 30 минути интензивни танци изгарят 300 калории, представете си какво става, ако сте на дискотека или бар !?! Има златно правило в дискотеката не бива да консумирате алкохол, а само минерална вода! Трябва да танцувате без значение как се чувствате момичета, това работи за вас.

30 минути на колело 200 калории по-малко

Друг метод за отслабване с 200 калории е карането на колело на открито. Ефекта на каране на колело във фитнес залата е значително по-добър защото интензивността на въртене на педалите е по-висока, но когато карате колело сред природата може да се насладите на красивата природа на България и да дишате по-чист въздух. Карането на колело може да бъде и прекрасна почвивка за семейството, освен това така ще се погрижите и за децата и няма да допуснете да имат наднормено тегло.

Грижата за тялото е важна с намаляването на вашите килограми вие ще имате не само по-красива и стегната фигура, вие ще предпазите сърцето си, ще тренирате кръвоносните съдове и ще намалите нивото на холестерола. Физическата активност активира важни центрове в мозъка, които ви карат да се чувствате по-щастливи и усмихнати, стимулирате мозъчната дейност и хормоналните регулатори. Може би в този момент вие не осъзнавате важността на тези думи, но когато вашата възраст напредне, тялото ви ще благодари на вас за положените усилия.

200 калории по-малко

{flike}