КАК ДА ИЗГОРИМ МАЛКО ПОВЕЧЕ КАЛОРИИ?

КАК ДА ИЗГОРИМ МАЛКО ПОВЕЧЕ КАЛОРИИ?

Всекидневието  на съвременната жена е много напрегнато. Бягайки за работа, грижите в семейството…, но все пак ако има желание винаги може да отдели 3-4 минути за себе си. Ето няколко съвета от нас за лесно изгаряне на калориите и съответно да смъкнете някое и друго килце от теглото си.

        

Всяка сутрин след събуждане отделете 10 минути за гимнастика – Изберете 3-4 упражнения и ги правете в продължение на 10 минути без прекъсване. Нека на другия ден бъдат различни.

         Ако трябва да отидете някъде наблизо,направете го пеша

         Използвайте стълбите, а не асансьора. Колкото по често го правите, толкова по добре.

         Дори седнали можете да се раздвижвате – т.нар. изометрични упражнения не изискват кай знае какви движения, но помагат за заздравяване на една или друга група мускули. Например седейки пред компютъра стягайте и разпускайте коремните мускули в продължение на 30 секунди. После направете същото с мускулите на краката. Всяка мускулна група натоварвайте по този начин поне 3 пъти на ден.

         Купете си крачкомер – това малко устройство измерващо броя на крачките е едновременно полезно и забавно Опитайте всеки ден да добавяте още крачки.

         Ако вечер сте уморени и ви се иска просто да стоите пред телевизора пробвайте следната техника – от време на време за по 4-5 минути пробвайте да правите упражнения без дори да ставате. Няколко сгъвания в кръста и докосвания пръстите на краката. Контролирайте дишането. Опитайте да увеличитенатоварването през няколко минути упражнения.

         Избирайте най-дългия път да стигнете от едно място до друго, даже ако става дума да отидете до другата стая.

         Вземайте стъпалата през едно. Полезно е както за краката и бедрата, така и за дишането.

         Ако тези неща ги правите с още някой, ще бъдете  по отговорни и мотивирани

 

Целта на тези занимания е не да станете спортисти, а просто да изгорите повече калории. Става дума за вас и за вашето здраве – изисква се  повече усилия, но те се отплащат.