Успешно сваляне на корема

Успешно сваляне на корема

Непрекъснато от всякъде ни пълнят съзнанието с красиви манекенки с плоски коремчета, певици изглеждащи прекрасно, че и на нас ни се иска да имаме фигури като техните, но поглеждайки на долу виждаме издутия корем и се чудим как да се преборим с него.

Обикновено източниците от които черпим информация за това как да свали корема са интернет и телевизия. По тези масови информационни системи обаче се разпространява голямо разнообразие от продукти и медикаменти обещаващи ефективно отслабване в областта на корема или няма как да не сте гледали реклами за фитнес уреди за вкъщи за стягане и оформяне на коремната мускулатура! Сред големия набор от информация човек започва да се пита: “Кое е най-подходящо за мен?”.

Правилния подход към сваляне на корема е да се започне с правилен хранителен режим, по този начин ще се ограничи натрупването на нови мазнини и корема ви ще спре да расте. Най-подходящо в началото е да се подложите на диета за отслабване. След като забележите промяна в теглото, която да е постоянна да речем да сте смъкнали 3кг. това е знак, че сте спрели да трупате мазнини и е време да преминете към стъпка две от свалянето на корема

Сваляне на корем стъпка 2

Не може да разчитате само на диета за отслабване за да свалите корема или други мазнини по тялото си, защото количеството намалено от диетата се разпределя от цялото тяло, а не се сваля само от корема. За да изчезнат мазнините по вашето коремче е необходимо да комбинирате диетата с аеробни упражнения. В зависимост от вашите килограми и желаните резултати, които си поставяте е добре да се консултирате и с вашия личен лекар.

Аеробни упражнения за сваляне на корем

Изпълнението на тези упражнения е най-добрия и доказан метод, който ефективно гори мазнините в областта на корема. Не забравяйте, че никой не каза БЪРЗ! Обикновено резултати за намаляване на обиколката на корема се наблюдават след около 2-3 седмица а видим някъде на 2 месец. Аеробните упражнения за сваляне на корем са толкова ефективни защото те ускоряват значително метаболизма (разграждането на веществата) в организма и по този начин горят излишните мазнини. Най-добрите аеробни упражнения за сваляне на корем са следните: Бягане, плуване, каране на колело, изкачване на стъпала, аеробика и може би най-приятното от всички танцуването. Не забравяйте обаче в стъпка 2 за сваляне на корем трябва да продължавате спазването на определен хранителен режим!

Сваляне на корем стъпка 3

Обикновено около края на първия месец след началото на аеробните упражнения за сваляне на килограми е добре да ги комбинирате със силови упражнения за оформяне на красива коремна преса. Силовите упражнения изгарят калории, а не мазнини поради, което не са много подходящи ако искате да свалите корема, но са много добри за оформяне на перфектна преса.

Упражнения за коремна преса

Най-стандартното упражнение за оформяне на коремна преса това е коремната преса във всичките и разновидности! с помощта на гирички  в къщи също може да изпълнявате упражнения за преса, а може и да посетите фитнес зала в която може да използвате различни уреди и да увеличавате непрекъснато тежестта при изпълнение на упражненията.

Най-важното правило за сваляне на корем е да си повярвате!

Сваляне на корем