Бързо сваляне на талията

упражнения за талияБързо сваляне на талията
Всяка жена иска да има тънка талия, но за съжаление при повечето жени, талията или не се забелязала или дори е малко по-широка от ханша. Това се дължи преди всичко на натрупването на излишни мазнини в областта на талията и корема. Ако и вие имате този проблем а искате бързо да свалите и оформите талията, не се притеснявайте това може да стани лесно с помощта на правилни упражнения. Предположените упражнения са ефективни, но ефекта им с времето отслабва поради факта, че тялото свиква  с тях.

Упражнения за талия – правила

Както при всички видове упражнения така и тези за бързо сваляне на талията си имат определени изисквания. Едно от най-важното е тренировката ви за тънка талия да започва поне 2 часа след последното хранене и не по-късно от 3 часа преди да си легнете да почивате или спите.

Всяка тренировка започва със загрявка най-доброто упражнение за това е бягането на място, към загрявката включете упражнения, които разтягат коремните мускули, мускулите на кръста и гъбните мускули. Препоръчваме ви да правите наклони на пред и наклони в страни. Както и кръгови завъртания на тялото. Добро упражнение за стимулиране на кръвообращението на цялото тяло и подготовка за тренировка е клякането, поради което ви го препоръчваме.

Упражнение за сваляне на талия 1

Упражнението крачка на пред е едно от основните в аиробиката при него се натоварва активно горната част на тялото, като при стъпката на пред е добре да имате малки гирички по този начин ще увеличите натоварването в талията и ще погнете за нейното стягане. Изпълнението на самото упражнение е много просто, заставате начална позиция изправен стоеж на едно правите крачка на пред с единия крак, а с другия свийте максимално в коляното в посока към земята. При две се връщате в начално изходно положение на упражнението. Упражнението се повтаря за всеки крак, правят се 15 повторения за всеки крак в 4 серии.

Важно при изпълнението на това упражнение за бързо сваляне на талията е да дишате правилно. Добре е при едно да вдишвате, а на две да издишвате.

Упражнение за сваляне на талия 2

За второто упражнение за бързо сваляне на талията, ще ви е нужен задължително дъмбел, ако нямате, а искате да го правите в домашни условия, може да използвате туба от минерална вода с 1л. вода в нея. Изпълнението на упражнението е просто вземате, гирата в едната ръка, заставате в изправен леко разкрачен стоеж и правите наклони в посоката в която ръката ви е свободна. Ако гирата ви е в дясната ръка правите наклони в ляво и обратното. Изпълнете това упражнение с поне 15 повторения в 4 серии за всяка една от страните.

Това упражнение за сваляне талията често се пренебрегва от много жени, причината за това е че е лесно и не се усеща натоварване, но мога да ви гарантирам, че упражнението е много ефективно и стяга талията.

Упражнение за сваляне на талия 2

Последното упражнение от групата упражнения за бързо сваляне талията е с пръчка. Това упражнение също е много ефективно за сваляне и стягане на талия. Пръчката, която ще ви е нужна при изпълнението на упражнението трябва да е около 1 метър. И диаметър около 4 см. Поставете пръчката зад врата опряна на раменете и започнете да движите раменете. Движението трябва да става максимално обтягащо. Продължителността на това упражнение е различна, може да е 5 мин може да е 10 минути всичко зависи от това, колко може да издържите.

Правете тази тренировка за стягане и сваляне на талията поне 3 пъти в седмицата и още след първия месец ще видите резултатите!

Упражнения за талия