Борба с целулита

Борба с целулита

Целулит при звука на тази дума редица жени настръхват. Целулита се появява основно при жените, но се среща и при мъжете. Появата на целулит започва обикновено след 20 годишна възраст. По-ранното му появяване при децата често е в следствие на дадено заболяване. Основно места, на което започва да се появява целулит това са бедрата и дупето.

Борбата с проблема – целулит

Борбата с целулита е непостижима за много жени. Свалянето на излишните килограми в бедрата и дупето може да стани по няколко начина, но при всички методи за борба с целулита отнема много време и усилия…

Метод за борба с целулита

Основен метод с който може да се опитате да се преборите с целулита това са упражненията. Появата на целулита в повечето случай е в резултат на неправилно хранене и застоял живот. Ако решите да използвате този метод за борба с целулита ще трябва да се заредите с много желание и сили. Препоръчително е да правите упражнения за стягане на бедра може да видите предложения тук Упражнения за стягане на бедрата. Тичането е още едно добро упражнение за борба с целулита. Ако разполагате с повече средства може да посещавате и фитнес центровете съчетавайки натоварващите упражнения с релаксираща сауна или масаж.

Втори метод за борба с целулита

Широко разпространен метод за борба с целулита и навлизащ все повече на Българския пазар са медикаментите за топене на мазнините. Те помагат не само за целулита в бедрата и дупето, но премахват и нежеланите натрупвания в корема. Освен продукти за пероларно приложение има редица мазила. Ефектите върху целулита обаче според повечето жени са незадоволителни, а някои от жените използващи антицелулитни кремове  изказват мнение, че изобщо не помагат при борбата с целулита.

Трети метод за борба с целулит

Както споменахме по-нагоре в статията един от основните причинители на целулита е това е нездравословното хранене. Метод, който се прилага на запад са антицелулитните диети. Целта на тях е да възвърнат нормалните форми на цялото тяло като му доставят необходими вещества в оптимални дози, а не прекомерни. Ако сте решили да започнете антицелулитна диета то хубаво е моментално да се откажете от мазните храни, шоколада и сладоледа, които са основните причинители на целулита. Плодовете, зеленчуците и рибата се включват ефективно в борбата с целулита.

Целулита причинява дискомфорт на жените. Ако решите да се справите напълно с него тогава може да посетите и някои от професионалните клиники борещите се с целулита при жените. В тези клиники ще се грижат като царе за вас като в същото време ще може да се справите с целулита и да си починете напълно.

Борба с целулита