УПРАЖНЕНИЯ ЗА ИЗЯЩНИ КРАКА

krakaВажна част от тялото върху която трябва да поработим, ако искаме да сме красиви и здрави са бедрата и краката.

 

1. За да оформите  вътрешната част на бедрата, застанете пред стълбите, хванете се за парапета и поставете десния крак върху първото стъпало. Поставете левия крак на следващото стъпало, като го кръстосате с десния. Изкачете така поне един етаж.

 

2. Легнете настрани, с едната ръка под главата, а другата поставете пред себе си за опора. Свийте горния крак в коляното и стъпете на пода. Повдигайте долния крак, на около 1о см. От пода и го отпускайте по-30 пъти с всеки крак.

 

3. Следващото упражнение стяга целите крака и дупето. Застанете изправени, с ръце на кръста. Повдигнете настрани единия крак, пръстите сочат напред. Стегнете мускулите на крака и започнете да го повдигате леко. Повторете 30 пъти на всеки крак.

 

4. Това упражнение е за прасците. Вземете гирички по 5 кг. Всяка. Задръжте ги с ръце върху раменете и започнете да се повдигате на пръсти. Опитайте се да направите три серии с по 20 повдигания с малки почивки.

 

5.Полуклековете много ефикасно оформят краката. Застанете изправена, с ръце напред. Започнете да клякате бавно, като държите гърба изправен. Задръжте в позиция полуклек, стегнете дупето, след което бавно изправете. Започнете със серии от по 20 клякания, и постепенно увеличете броя им.