ТРЕПЕРЕНЕ НА РЪЦЕ

ryceИма хора при които се наблюдава треперене на ръцете. Причините могат да бъдат различни – медицински, физически, психологически.

 

Една от причините  за треперене на ръцете е физическо напрежение . Получава се след интензивна физическа работа, след физически упражнения. То е временно и спира когато организма си почине.

 

Друга причина за треперене на ръцете е емоционална.Получава се при силни чувства, притеснения  и вълнения. По-емоционалните, или по –притеснителните  хора  могат постоянно да страдат от треперене на ръцете. След като се успокоите треперенето спира. Обаче при всяко  следващо вълнение треперенето ще става все по интензивно. Необходима е консултацията с лекар, защото треперенето на ръцете  е вече нарушаването на работата на нервната система.

 

Друга причина за треперене на ръцете е депресията. При това състояние треперят не само ръцете, но и движенията стават по резки и неконтролеруеми . Това състояние продължава две седмици. Ако след 2 седмици не мине е необходимо да се потърси медицинска помощ.

 

При алкохолиците също се наблюдава треперене на ръцете. При тях освен треперене на ръцете се забелязва и треперене на лицевия мускул.

 

Ръцете треперят и при алкохолно натравяне. И непременно трябва да се повика бърза помощ.

 

На възрастните хора също треперят ръцете, дори и когато са в състояние на покои.

 

Други причини при които се наблюдава треперене на ръцете са; прекаляване с кафето, срив в хормоналното състояние, болести  на щитовидната жлеза, треска….