Съвети при разширени вени

разширени вениСъвети при разширени вени

Разширени вени е едно неприятно заболяване на кръвоносните съдове и то най-вече на венозните. Освен опасно заболяване то представлява и сериозен козметичен проблем когато заболяването премини в по тежките си стадии. За да избегнете усложнения или поява на разширени вени ви препоръчваме да:

При болки в областта където вените са разширени може да се мажете с масла от лайка и кипарис, тези мазила успокояват болката

Правете си горещо-студени бани на краката. За целта потопете краката си за 2-3минути в топла вода, след изтичането на тези минути преместете краката в съд със студена вода в студената вода оставете да престоят краката ви също около 3 мин. след което ги прехвърлете отново в горещата вода като повтаряте тази процедура за разширени вени около 5-6 пъти.

Масаж на краката е препоръчителен! След изморителен работен ден се препоръчва някой да масажира с нежни движения краката като наблегни в областите където са се появили първите симптоми на разширени вени.

Друг съвет за облекчаване на симптомите на разширени вени е когато си лягате дори за 5 минути да си повдигнете краката на ниво по-високо от главата като за целта може да използвате възглавница.

Спортувайте бъдете активни. Това ще помогни за цялостното укрепване на кръвоносната система. Ще спомогне и на вените, тъй като предвижването на кръвта по вените е пасивна, а при съкращаване на телесната мускулатура притиска вените и изтласква напред кръвоносните съдове.