ПОБЕДЕТЕ САМИ РАКА

rak

ПОБЕДЕТЕ САМИ РАКА

Тежка психична травма и натрупаните през годините негативни емоции са в основата на възникване на рака. Не потискайте обидите и злобата в себе си – един ден те ще ”избухнат”, а това може да се окаже началото на онкологично заболяване.

Като физически проблем ракът представлява срив в програмата за възпроизвеждане на група клетки и негативно изменение в самата клетка. За да се разбере защо ракът възниква на едно или друго място, трябва да се определи каква функция изпълнява тази част от тялото, която е засегната от болестта. Много са важни психичните фактори.

 

Според мнозина тежка психична травма, възникнала в миналото, и отрицателните емоции, които човек носи от нея, са основните причини за възникването на рака. Става дума за такива травми като предателство, унижение, несправедливост. Или в един момент човекът се е почувствал отхвърлен. А може би са го изоставили любими хора. Тези травми могат да предизвикат сериозни заболявания. А има хора, които са преживели не една а няколко подобни травми. Обикновено рак възниква при хора, които искат да живеят в мир и съгласие с околните. За да се постигне това обаче на човек му се налага да потиска злобата и обидите, а често и ненавистта към някой. И при всичкия този вътрешен тормоз той не си позволява да покаже и изрази отрицателните си емоции. Този негатив се натрупва и се увеличава всеки път, когато човек си спомни за отминала психична травма. И така ден след ден, накрая нещата стигат своя предел. У този човек сякаш всичко се взривява. ЕТО ОТ ТОЗИ МОМЕНТ ЗАПОЧВА ДА СЕ РАЗВИВА РАКЪТ.

 

Ако ви открият рак трябва да анализирате целия си живот, съветват и психолози, и препатили. И да разберете, че е крайно време да се превърнете в нормален, обикновен човек с всички свои слабости. Дайте най-после израз на негативните емоции, дори и да ги насочите към най-близките си хора, към родителите си. Проблемът при вас е в това, че страдате и преживявате в самота. Надявате се някой ден без чужда помощ да се освободите от своите страдания. А всъщност в душата си изпитвате потребност от истинска любов.

 

На болния от рак човек му е най-трудно да прости на самия себе си за неговите мисли, за желанието му да накаже някого. Дори това да е несъзнателно желание. Много важно е да простите. Този етап е много важна и съществена част от вашето лечение. Той ви дава възможност да преобразите любовта към себе си в преобразяване на сърцето и кръвта във физическото тяло.  Тази нова, вече преобразила се кръв като балсам ще измие целия организъм, ще напълни със здраве всяка една клетчица. Може да ви е много трудно да повярвате в това, но няма да ви навреди да опитате. Много болни са преминали през всички тези етапи на прошката и като награда са получили отлични резултати

 

Ето какви са съветите на хора, успели да победят по този начин рака;

 

– Ориентирайте се в своите емоции. Дайте си сметка, помислете за какво се обвинявате. Или кого обвинявате. Вслушайте се какви емоции ще предизвикат тези мисли у вас.

 

– Разберете, че винаги имате избор по какъв начин да реагирате на едно или друго събитие – дали с любов или със страх. Вслушайте се в себе си, за да разберете от какво се страхувате. Възможно е да се боите как ще ви обвинят точно за това, за което вие обвинявате другите.

 

– Научете се да разбирате другите хора и да снемете от себе си напрежението. За да се справите с това, се опитайте да се поставяте на мястото на другия човек, да почувствате и разберете неговите намерения. Възможно е той да има същите проблеми като вашите. Може и той да обвинява себе си, както вие го правите. Или пък да ви обвинява вас в това, в което вие го обвинявате. И накрая не е изключено той да изпитва същите страхове като вашите.

 

– Простете на самия себе си. Това е основния етап от прошката. За тази цел дайте воля на своите слабости. Позволете си да се страхувате, да се заблуждавате, да страдате и да злобеете. Позволете си да имате своите недостатъци. Обичайте се такъв, какъвто сте в този момент. И никога не забравяйте, че това състояние е временно.

 

– Идва момент, в който да изпитате желание да поискате прошка. Преминавайки през този етап си представете как молите прошка от човек, когото сте критикувал, осъждал или обвинявал в нещо. Ако почувствате облекчение и радост в този момент, значи сте готов да преминете на следващи етап от лечението.

 

– Определете си среща с този човек и го помолете за прошка. За това, че някога сте го осъждали или ненавиждали дори. Обяснете му своите преживявания и вътрешен тормоз. Не подхващайте разговор за това, че вие сте му простили, докато той не заговори за това.

 

– Приемайте сам за себе си решение как да се отнасяте с родителите си.

 

За да преодолеете всичко това, е необходимо време. През един етап може да се премине за един ден, през друг цяла година. Важно е всичко, което правите, да излиза искрено от сърцето ви . Колкото по-тежка е психологическата травма, толкова по-трудно ще преминете през всички етапи и толкова повече време ще ви отнеме.