НАЧИНИ ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ПРОЛЕТНАТА АЛЕРГИЯ

НАЧИНИ ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ПРОЛЕТНАТА АЛЕРГИЯ

Времето се затопли и природата се събужда за нов живот. Навсякъде е зелено…цъфтят дървета….храсти….тревички….цветенца….. Обаче на фона на цялата тази красота вие не се чувствате добре. Тече ви носът, сърбят ви очите, зачервяват се, измъчва  ви досадна кихавица….. За съжаление това са първите признаци на алергия.

Как да избегнете инжекциите, спрейовете за нос, хапчетата…?

Ето какво съветват специалистите:

         Мийте редовно ръцете и лицето си

         Подправяйте ястията с джинджифил. Джинджифилът намалява възпалението на носната лигавица.

         Приемайте по голямо количество витамин С /1000 мг. три пъти дневно/. Витамин С  отслабва действието на свободните радикали, свързани с появата на алергии. Яжте  храни богати на витамин А – моркови, кайсии, зеле, спанак, броколи. Така ще подсилите имунната си система и няма да сте толкова податливи на алергии

         Яжте храни богати на омега -3 мсастни киселини – ленено семе, орехи, сьомга, риба тон, броколи , спанак, жълтък. Това ще помогне да намалите свръхчувствителноста на организма към полените. Наблягайте и на храни богати на магнезий, като зелените зеленчуци и ядките. Магнезият намалява стреса, който е тясно свързан с отключването на алергичните реакции.

         Пийте поне 2 литра вода на ден. Дихидратацията води до подсилване на възпалителните процеси в организма.

ИЗБЯГВАЙТЕ:

         Цигареният дим – той дразни допълнително очите и носа, а също и отслабва имунната система.

         Преработените храни – те съдържат много оцветители, овкусители и други съставки за които е доказано, че засилват алергичните реакции при много от хората.

         Вятърът – той разпространява полените. Ако навън е прекалено ветровито, не излизайте или скъсявайте максимално разходките на открито.

 ПРОЛЕТНАТА АЛЕРГИЯ