При настинка и грип

При настинка и грип

При настинка и грип

През последните седмици в България започна да се говори за повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания. Това причини паника сред голяма част от жените като те се притесняват главно за здравето на семейството си най-вече на малките деца, които са и най уязвими. Към острите спадат грип, настинка и други заболявания на горните дихателни пътища.

Борбата с грип започва обикновено през есенния период. Най-добрия начин да се предпазите от грип това са противо грипните ваксини. Те осигуряват до 60% защита от грип. Разбира се противо грипните ваксини не може да ви предпазят от новите грипни вълни за които не сте се ваксинирали. Ако нямате подобна ваксина е добре да знаете, че когато се повиши честотата на болните от грип е добре да не се събирате на места с голямо количество непознати хора (кафета, барове, градски транспорт, асансьори и др.). Носете предпазни медицински кърпи на устата и носа това ще предпази от попадането на вируса на грип във вашето тяло. Приемайте голямо количество течности под формата на плодови сокове, чай (но не зелен чай), хапвайте повече супи. Други мерки, които може да предприемете срещу защита от грип това да затопляте краката си преди лягане.

Ако обаче станете жертва на грипа и се разболеете добре е незабавно да потърсите медицинска помощ. Проявата на отделните вируси грип винаги е различно. Общи симптоми са повишаване на температурата, гадене, повръщане, болки в мускулите и напрежение в очите и главата. Много често голяма част от грипните вируси в началото се проявяват като обикновено като настинка, не се подлъгвайте а вземете спешни мерки.

Лечението на грип е трудно и може да се проведе само от лекуващия ви лекар с бабини рецепти може да се облекчат симптомите, но заболяването не може да бъде лекувано.

Настинка и грип