ЛОША МИРИЗМА НА КРАКАТА

krakaКолкото е неприятно да го кажем, няма крака, които да не миришат – и на жените и на мъжете. Но краката на мъжете миришат много повече от тези на жените.

Мъжете са генетично предразположени към силно изпотяване в областта на крайниците. Няма жена, която да не се е сблъсквала с този проблем – неприятната миризма от краката, чорапите, обувките на мъжете. Но силната миризма не винаги означава нечистоплътност. Доста често неприятната миризма е признак на здравословен проблем.

 

Лошата миризма на краката може да се дължи на врасъл нокът. Отначало той пробива кожата и се впива в кръвта, а след това в тази раничка възниква инфекция и започва възпалителен процес. Той от своя страна се съпровожда от нагнояване. А всички знаем колко неприятно мирише гнойта.

В рисковата група са хора които носят прекалено тесни обувки, тези които нямат навика да си правят педикюр или тези които не си режат редовно ноктите.

 

Трябва да оглеждате внимателно големите пръсти на краката  мъжете, особено ако страда от плоскостъпие. Защото когато стъпалото не е нормално, теглото на тялото не се разпределя нормално върху него и притиска основно вътрешната му повърхност. Поради което кожата се насъбира към нокътя, който рано или късно ще я пробие.

 

Не можете сами да се справите с врасъл нокът. Нито да разчитате на педикюрист. Тук е нужна намесата на хирург.

 

Друга причина за лошата миризма на краката е, че и в най-горещите дни мъжете носят затворени обувки. Не , че нямат възможност, просто при повечето от тях работата го изисква. Едва ли има офис в който е разрешена работата с джапанки. Когато е горещо и е със затворени обувки кракът на мъжа се изпотява по интензивно.

 

Ако искате да помогнете на мъжа си, изберете заедно подходящи обувки. В никакъв начин не трябва даса лачени, защото те не пропускат въздух. Обръщайте внимание и на вътрешната повърхност на обувките – ако тя е синтетична, увеличава потоотделянето. Непременно купете и дезодорант за крака. Тези препарати съдържат спирт, който убива бактериите и пречи да се размножават. Имайте предвид, че дезодорантите не бива да се ползват непосредствено преди да се обуят обувките – спиртът бързо се изпарява, а краката остават във влажна среда и започват още по силно да се изпотяват.

 

От голямо значение са и чорапите. Избягвайте синтетичните и съответно купувайте памучни чорапи. Памучните чорапи попиват потта. Проверявайте и ластиците на чорапите. Ако са много стегнати, те пречат на кръвта и течностите да се движат нормално . А техният застой, както вече споменахме, увеличава отделянето на пот.

ЛОША МИРИЗМА НА КРАКАТА