Лек за напукани пети

napukani petiПроблема напукани пети е много тежък за повечето жени. Характерното за това заболяване е, че симптомите утихват през зимата, но през пролетта и лятото се връщат с много по-голяма сила. Не бива да оставяме петите си без надзор и при най-малки пукнатини или загрубяване на кожата на петите е добре да се вземат превантивни мерки.

Лечение на напукани пети с бабини рецепти

Един добър начин за справяне с напуканите пети, когато те са в начален стадии, това са народни лекове. Нашите баби препоръчват следния начин за лечение на напукани пети.
В голяма тенджера се прави запарка на смрадлика, отварата се изсипва в леген и се смесва с топла вода. Във водата се добавя жълт кантарион и се чака, температурата на водата да се понижи, след което краката се натапят в легена. За следващата процедура ви е нужен половин лимон и сода. Содата се поръсва върху половинката на лимона и се втърква силно в петите след което мъртвата кожа от петите се отстранява с помощта на фина пила. Същата процедура се повтаря и за другия крак.

Имайте в предвид, че проблема с напуканите пети няма да изчезне само за 2-3 процедури. Обикновено е нужно да правите тази процедура около 14 дена след, което се забелязва видимо подобрение на състоянието!

Лек за напукани пети