Кървящи венци спасението

Кървящи венци спасението

Един от често срещаните дентални проблеми това са кървящите венци. Причините им за поява са разнообразни, но най-честата и сериозна причина за появата им е начален стадии на парадонтоза.

Кървящи венци и опасности

Много хора се отнасят леко пренебрежително към проблема с кървящите венци. Причината за това е че се сещаме за тях само сутрин или вече, когато мием зъбите си, но ако не се вземат навременни мерки, този проблем се задълбочава води до разместване на локацията на зъбите (особено ако имате липсващ зъб), а в крайния етап на болестта може да доведе до опадване на зъбите.

Кървящи венци лечение

Най-доброто лечение може да бъде проведено от вашия личен стоматолог, обикновено се процедира с почистване на зъбния камък и намазването на венците със специална паста. Много от жените обаче не обичат да посещават зъболекаря (което е лошо). Тези от вас, които имат проблема кървящи венци и ги е страх от зъболекаря може да направят следното

Паста за зъби при кървящи венци

Медицинските пасти за зъби са важна част от борбата ви с кървящите венци. Доказани марки в това отнушение са пастите за зъби паста за зъби parodontax и паста за зъби лакалут. Българските марки Билка и Астера също пуснаха на пазара пасти за зъби при  кървящи венци. Изберете си една от тези пасти за зъби и я използвайте всяка сутрин и вечер.

Четка за зъби при кървящи венци

Освен добра паста за зъби имате нужда от четка за зъби, която да гали венците. Обикновено четките които се използват при кървящи венци са с нежни и меки косми, които не нараняват допълнително венеца, а го галят нежно. Те почистват фините пространства между зъбите. Ако имате проблем с венците добре е да си купите такава четка за зъби, сменяйте я всеки месец!

Сандрин за лечение на кървящи венди

Сандрина е билков продукт, който се продава в аптеките. Той съдържа екстракт от жълт кантарион. Шишенцето е малко, но от него се поставят 5-15 капки в малко вода и устата се нажабурква. Ефекта на стягане на венците се усеща незабавно. Много добър продукт, но се препоръчва да се използва най-много 10 дена.

Вода за уста при кървящи венци

Водата за уста е важно средство за устна хигиена. Тя може да проникне на местата, които са трудно достъпни за четката. На пазара има голямо разнообразие от вода за уста, но ако имате проблем с венците, най-силно ви препоръчвам да купите от аптеката вода за уста ЕУДИРИЛ. Тя се използва между 7-10 дена и има невероятен ефект върху венците.

Кървящи венци