Кашлица при деца

Кашлица при деца

Много родители се притесняват, когато се появи кашлица при детето му и това е напълно нормално. Важното за всеки един родител, който обича детето си и иска да се грижи правилно за него е да научи, че причината за поява на кашлица може да бъде различна и не винаги се свежда до настинка или грип.

Кашлицата е рефлекторен орган на организма, за навлезли частици в дихателните пътища. Източника на тези части може да бъде примерно храна, може да бъде секрет от носните пътища стекъл се надолу по дихателната система, могат да бъдат по едри прахови частици от околната среда. Кашлица при децата и възрастните може да причинят и някои химични вещества отделяни при изгаряне на горивата. Така например при повишено емисионно съдържание на NOx (азотни оксиди) във въздуха се наблюдава задушлица кашлица. При всички тези случай появата на кашлица е свързана с опит на организма да премахне от организма навлезлите вещества в дихателната система.

Кашлица може да се наблюдава и при други обстоятелства. Особено при деца. Тази кашлица е суха, без наличие на храчки, обикновено децата не могат да се изкашлят, будят се посред нощ и се раздират от кашлица. Това е бронхиалната кашлица. Тя се причинява от притискането на блуждаещия нерв от бронхите. Подобен ефект се постига и при алергия както при децата така и при възрастните.

Лечение на кашлица при деца

Особено важно е когато имаме деца е да им осигурим максимални здравословни условия на растеж и развитие. Поради тази причина един от най-добрите начини да се справите с появата на кашлица при деца е превенцията. Добре е да се спазват няколко прости правила, които не само ще намалят риска от поява на кашлица при вашите деца, но и им помогнат да растат здрави и жизнени.

Едно от основните правила, когато в къщата има деца е да не пушите. Това правило е добре да се спазва от раждането на първото дете и до навършването на 12 години на най-малкото дете.

Ако детето Ви има кашлица е добре да се обедите, че това не е поради намалена влажност на въздух. Препоръчително е поне един път на ден да проветрявате стаите за поне 5 минути. По този начин въздуха в стаята се сменя с по-свеж.

Преди началото на есенно-зимните сезони е добре да се погрижите за имунната система на децата ви. Каляването на децата спомага за устойчивостта на спрямо инфекциозни и простудни заболявания. Благодарение на което вашите деца по-трудно ще пипнат кашлица.

Чай за кашлица е друг метод с помощта, на който ще успеете да намалите силата на кашлица на вашето дете.

И на последно място ще ви дадем един много важен съвет, когато имат кашлица вашите деца. Добре е още при първите симптоми да посетите личния лекар, който да назначи адекватно лечение, защото понякога една кашлица може да доведе след себе си много главоболия!

Кашлица при деца