Как да се предпазим от херпес

Как да се предпазим от херпес

Много от жените изпитват истински ужас, щом чуят думата херпес. Повечето от дамите свързват появата на тези образования със зимата и настинките. Истината обаче е че херпес може да се появи дори и през лятото, поради което е нужно да полагаме определени грижи  за да се предпазим от появата на херпес.

Херпес се причинява от вирус

Добре е да запомните тази малка подробност, че появата на херпес се причинява от вирусче. Много от хората, на които често им се появява херпес знаят, че лечение не съществува и веднъж заразени с този вирус, той се покрива и кротува докато определени обстоятелства не ги активизират и причинят поредното появяване на неприятния херпес.

Както казахме вече ефективен метод за лечение и трайно справяне с това заболяване не съществува, но може да предприемем мерки с които да намалим вероятността за поява на херпеса през зимата или лятото.

Херпеса се убива от имунитета

Основна причина за активизиране на вируса не херпес това е понижена имунна защита на организма. Почти задължително херпес се появява по време на настинка, простуда или грип. През този период трябва да сме много внимателни. Не бива да се пипат устните с мръсни ръце. Редовното миене на ръцете ще понижи вероятността за поява на херпес по устните.

Добре е да пиете витамини или да консумирате по-голямо количество плодове. Витамин Ц е важен за имунната защита на организма. Храни богати на този витамин са – лимона, грейпфрут, лютите чушки, зеле и прочие.

Херпес първи симптом

Много често хората усещат първите симптоми на поява на херпес. Обикновено се усеща леко потупване по устната. Тогава хората пипат това място с мръсни ръце, което влошава състоянието и спомага за по-бързо избиване на херпеса и определено в по-големи мащаби. Най-важното действие в този момент е да се вземат превантивни мерки.

Най-добре е да имате под ръка пастичка за херпеси. Те успокояват мястото и ефективно се борят с вирусите. Ако нямате и на близо няма аптека, най-добре веднага да сложите паста за зъби, която да изгори херпеса докато е млад. Това ще ограничи неговите размери.

Ако закъснеете и херпеса вече е избил. Няма средство с което да го премахнете моментално. Има методи за по-бързото му излекуване, но и те отнемат време поне 5 дена. Нормално херпеса изчезва след около 10 дена.

Имайте предвид, че когато имате херпес не бива да слагате балсам за устни или червило, защото ги заразявате.

Херпеса иска системна грижа най-вече за имунната система и добра лична хигиена.

Херпес