ГЪБИЧКИ В УСТАТА

ГЪБИЧКИ В УСТАТА

Лечението на гъбичките в устата /кандидоза/ е трудно и продължително.

За да се избавите от тази гъбична инфекция, най-важното е да лишим причинителя на инфекцията от хранителна среда и да му създадем непоносими за него условия.

Това означава да се възстанови полезната микрофлора в организма и в лигавиците и да се укрепи имунитета.

Най-важното е да лишите гъбичките от храна – това са захарта и захаросъдържащите продукти – мед, сладки плодове, сушени плодове. По добре е да подслаждате храната си със стевия. По време на лечението не се препоръчва консумацията на на полуфабрикати, продукти с консерванти, сгъстители, оцветители. Измивайте съдовете си с вряла вода, в която добавяйте сода и избягвайте битовата химия.

При гъбички в устата  /кандидоза/ подбирайте пастата за зъби без антибактериални добавки. По добре използвайте прах от сушени билки или отвара от тях, съцветия и корени от аир, салвия, борова настойка, дъбова настойка, лайка.

Яжте повече каши от зърнени продукти, но без захар.

За да позволите благоприятното размножаване на  полезните микроорганизми в организма включете в менюто си овесен кисел, ферментни напитки от лечебни билки и киселомлечни продукти.

След прием на храна непременно изплаквайте устата със сода или други противогъбични разтвори. След изплакването на устната кухина подръжте в устата си за известно време ленено семе и намазвайте езика с ленено масло.

Сутрин след събуждане внимателно изчиствайте езика и устната кухина от белия налеп и изплаквайте устата със сода или настойка от салвия, змийско мляко или репей. След това изяжте 2-3 склидки чесън. Ако трудно понасяте чесъна в чист вид, го смелете на кашица и го смесвайте с кашица от моркови. Постепенно свиквайте с чесъна и увеличавайте до      10-12 склидки. След това 30-40 минути не яжте нищо и не пийте нищо.

При гъбички в устата ви препоръчваме следната смес: смелете 2-3 главички чесън и ги смесете с чаша кисело мляко. Пийте по 200 мл. 4 пъти на ден половин час преди лягане.

Хрянът също добре се справя с гъбичките в устата.

Приемът на антибиотици и други лекарства влошава лечението на гъбичките в устата!!!

Гъбички в устата