ЕКЗЕМИ ПО КРАКАТА И НАПУКАНИ ПЕТИ

ЕКЗЕМИ ПО КРАКАТА И НАПУКАНИ ПЕТИ

Идват топли и горещи дни. Скоро ще захвърлим чорапите и обувките . На бос крак ще обуем чехли и сандали. За съжаление често се появяват екземи по стъпалата.

Тези екземи са обикновено през лятото при прекомерно потене на дланите и на стъпалата. Понякога започват още през зимата при запарване на краката в ботушите, обикновено ако те са от изкуствена кожа.

Екземата по стъпалата протича със силен сърбеж, надигат се мехури, които могат да се обединят и да заемат големи площи от стъпалото.

Екземите по стъпалата на краката са много упорити.

Лекуват се с подсушаващи и свиващи порите средства. – например отвара от смрадлика или калиев перманганат, за да подсушите мехурите след като се спукат.

На поразените участъци трябва да се сложи и антибактериално  средство, тъй като те са отворени за инфекции.
Друг проблем за всяка  жена  са  напуканите пети.Те се получават вследствие недостатъчна хидратация на организма и отлагането на мъртви клетки.

Напукани пети могат да се получат и ако ходите боси по цимент, из градината та дори и в къщи.
Има много начини за лечение на напукани пети от народната медицина. Най-изпитания метод е налагане  на петите с лук. Много неприятен заради миризмата, но е ефикасен.

Всяка вечер в продължение на две седмици счуквайте 2 глави лук . Наложете петите с лука. Завийте петите в найлонова торбичка и отгоре обуйте чорап. Така останете цялата нощ. На сутринта измийте добре.

Ако искате да се справите по лесно с напуканите пети само с намазване и да  ви мириши приятно ние ви предлагаме да използвате новия крем за напукани пети HEEL THERAPY BALM. Кремът за напукани пети съдържа  аква, урея, ланолин, вазелин…

Нанася се сутрин и вечер на измити и подсушени пети . Повтаряйки процедурата  в рамките на 7 дни се заличават и най-дълбоките напуквания на петите.
Можете да си го закупите от МАГАЗИН ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА

Напукани пети и екземи