Чорапи за разширени вени

Чорапи за разширени вени

Това е малко популярен продукт за борба с разширените вени на краката. Основната причината за появата на разширени вени това е увреждането на джобовидните клапи. Тези джобовидни клапи се намират от вътрешната страна на венозния кръвоносен съд и основната им функция е да ограничават и да не позволяват на кръвта да се връща обратно по пътя си. Причината поради която краката най-често страдат от разширени вени е това, че има нужда от допълнителна сила за да се преодоле гравитационната сила на земята (всяка течност се мъчи да достигне най-ниската точка, а не да се изкачва).

Увредените джобовидни канали могат да бъдат излекувани единствено и само с оперативно лечение на разширени вени!

Чорапи за разширени вени предимства

–   Най-голямото предимство на този продукт е неговия ефективен начин на действие. Тези чорапи обикновено имат определено налягане измервано в mmHg, които пристягат проблемната област и не дават шанс на вените да се подуват или да образуват нови нарушения по време на хода си. Обикновено това са еластични чорапи те може да са само на подбедирицата или да са дълги до самото бедро. Избора зависи от засегнатата област.

– Друго голямо предимство е това, че чорапите за разширени вени могат да се използват многократно т.е. ако след 30 дена почувствате облекчение, отока спре може да спрете да ги носите, но ако след 60 дни отново започнете да наблюдавате формиране на разширени вени може отново да започнете да носите чорапите.

–    Друго предимство е сравнително ниската цена на чорапите за разширени вени. Един чифт чорапи струва около 40-50лв. Която цена е сравнително много по ниска от тази на различни мазила или хапчета. Парите се дават еднократно и можете да ги носите винаги, когато си пожелаете.

Чорапи за разширени вени