Червена боровинка при проблеми с пикочните пътища

Червена боровинка при проблеми с пикочните пътища

Често срещан проблем особено при жените е уронарната инфекция. Тя се причинява най-често от бактерията Escherichia coli. Тези бактерии полепват по пикочните пътища и образуват колони, които водят до редица възпаления и болки при жените. Един от начините да се предпазите от инфекции на пикочните пътища е като използвате ценните свойства на червената боровинка.

През последните 2 години продуктите съдържащи екстракт от червена боровинка станаха изключително популярни и в България. Освен под формата на лекарства, за да се предпазите от уронарни инфекции може да приемате боровинките като пресен плод или да си приготвяте от тях вкусен и богат на ценни вещества подов сок.

Експертите обясняват, че редовната консумация на червени боровинки води до изграждането на устойчив филм върху стените на пътищата и органите на отделителната система. Този тънък слой не позволява на бактерията Escherichia coli да се закрепи върху стените и да причини инфекция.

Червената боровинка освен ценен плод в борбата с инфекциите по пикочните пътища е и ценен плод за красота. Плодовете на червената боровинка са богати на витамини сред най-добре представените са витамин C, Витамин Б3, Витамин Б6, Витамин А. От минералните съставки добре представени са калий, фосфор, манган, желязо.

Редовната консумация на сок от червени боровинки спомага за поддържането на естествения и красивия вид на кожата и косата.

Червени боровинки