Болки в гърлото спрете ги!

Болки в гърлото спрете ги!

Може би едно от най-често срещаните оплаквания сред пациентите е болки в гърлото. Повечето хора свързват зачервеното и болно гърло с вируси, инфекции, но по-самото гърло много трудно се задържат различни бактериални колони и причината за болки в гърлото не са тези.

Болки в гърлото какво ги причинява

Обикновено болки и зачервяване на гърлото са страничен ефект от прекарвано заболяване. Като основната причина е затрудненото дишане. Както повечето хора знаят гърлото освен като част от храносмилателния канал е и част от въздухоносните пътища и през него минава въздуха.

Обикновено наличието на хрема или бронхит обаче затруднява вдишването на въздух през носа и се включва алтернативен източник – устата. За разлика обаче от въздуха вдишан през носа, този през устата е студен, не е пречистен и овлажнен. Той лесно наранява лигавицата на гърлото – изсушава я, а наличието и на химични и физични агрегати във въздуха може да доводът и до нараняване на самата лигавица. В резултат на този факт се появяват болки в гърлото и зачервяване на лигавицата.

Лечение на болно гърло

Обикновено няма ефективно лечение има само начини да облекчите сухата кашлица и драскането в гърлото. Единия и най-популярен практикуван от повечето лекари това е предписването на сироп за кашлица той затопля гърлото и прави фин защитен слой върху гърлото.

Друг начин да спрем болките в гърлото е като приемаме голямо количество течности по този начин гърлото ни ще е овлажнено и ще намали болките. Консумацията на билкови чайове също е много препоръчителна те освен, че ще сгреят гърлото и цялото тяло всеки един билков чай помага на организма в тежката битка срещу вирусите.

Смучете бонбони и дъвчете дъвки, ако ви боли гърлото. Стария и изпит бабин метод с лукчетата е много ефективен, ако имате важна среща и не искате да се съдирате от кашлица! Съвременните дъвки и бонбони дори ще ви помогнат да отпушете носът и да дишате по-лесно.

Болки в гърлото