Болки в гърлото при преглъщане

Болки в гърлото при преглъщане

Едно от най-често срещаните оплаквания при много пациенти в есенно-зимния сезон това са болки и дращене в гърлото. Обикновено болката в гърлото е придружаващ симптом на други заболявания, най-често настинка и грип, но има и други причини, които могат да доведат до болки в гърлото и неговото зачервяване.

Болки в гърлото при преглъщане

Локализацията на точното място на болката в гърлото е много важна, за да може лекарят да постави правилна диагноза на какво точно се дължат болките и да назначи правилно лечение.

Болките при преглъщане най-често сочат за развитието на фарингит. Това заболяване е инфекциозно т.е. причинява се от вирусна или бактериална атака. Симптомите се запазват обикновено 3-4 дена след, което при правилно лечение отшумяват.

Лечение на болки в гърлото

Бабини рецепти за лечение на болно гърло има много. Най-широко използваното средство е пиенето на топли напитки като билков чай или супа. При настинка и грип народните лечители препоръчват консумацията на вълшебната комбинация от мед и лимон.

Ако имате болки при преглъщане, поставете половин парче лимон в устата, върху езика и започнете да го смучете. След това поставете върху езика малко мед и се опитайте много бавно и него да смучете. Правете тази процедура по три пъти на ден и болките в гърлото ще отшумят.

Болки в гърлото