ПРОТИВ БЕЗСЪНИЕ ИЗПИТАНИ СРЕДСТВА

bezsanie

ПРОТИВ БЕЗСЪНИЕ ИЗПИТАНИ СРЕДСТВА

Какво ли не прави човек, за да прогони безсънието? Ето и няколко ефикасни начина да се справите с безсъните нощи.

ЗАЕДНО С ДРЕХИТЕ свалете от себе си и проблемите от деня. Най-много пречат тревогите и грижите. Психолозите винаги съветват да не си блъскаме главата в тягостни спомени за това какво е било, какво не станало както трябва през деня, или изобщо за нерешените проблеми. Това ще предотврати гнева, обидите и завистта и ще ви помогне да заспите по-лесно. Англичаните например са убедени, че спят по добре тези, които преди сън молят прошка от всички, с които са се скарали през деня. Затова не обмисляйте планове за отмъщение точно когато си легнете, по-добре се концентрирайте върху нещо приятно.

МУЗИКАТА НА МОЦАРТ и шумът на вентилатора са отлично средство против безсъние. Те нормализират кръвното налягане и пулса и премахват нервността. Всъщност не е задължително да слушате непременно Моцарт, пуснете си любима спокойна музика. Ако не подейства, включете вентилатора. Неговото жужене ще ви приспи.

 

РАЗХОДЕТЕ КУЧЕТО СИ ПРЕДИ СЪН. Половинчасовата разходка ще успокои нервната ви система и ще ви помогне със сигурност да преборите безсънието.

 

ФИЗИЧЕСКАТА УМОРА надвечер ще ви приспи много бързо. Естествено, не е нужно да се трепете до изтощение само за да заспите. Но всеки ден намирайте време за макар и кратко физическо натоварване.

 

АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ МЪЧИ БЕЗСЪНИЕ , не претоварвайте организма си с храна след 6-7 часа вечерта. Това е полезно и за фигурата ви. Все пак не трябва да лягате на гладен стомах. Ако не ви е била достатъчна вечерята или пък сте огладнели – изпийте чаша кисело мляко или изяжте някакъв плод.

 

НЯМА НИЩО ПО-УСПОКОЯВАЩО от топла баня с хвойнов екстракт или морска сол. Но водата да не е по-топла от 37 градуса, а продължителността на процедурата – 10-15 минути. След това веднага се отправете към леглото.

 

ЛЯГАЙТЕ СИ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ. Така безсънието наистина ще изчезне, защото организмът вече” знае”, че е дошло време да си отпочине.

 

СКУЧНА КНИГА ИЛИ БЕЗИНТЕРЕСНО ТЕЛЕВИЗИОННО ПРЕДАВАНЕ са добро средство против безсъние. Те гарантират бързо заспиване,аналогично действа и изучаването граматиката на чужд език. Когато нещо не ни е интересно и дори досадно, кръвното налягане се понижава, появяват се вялост и прозявки. И ужасно много ви се иска да спите. А когато човек е увлечен в нещо той  не чувства умора, а само прилив на бодрост и сили.

 

СЛОЖЕТЕ НА КРАКАТА СИ ГРЕЙКА ИЛИ БУТИЛКА С ТОПЛА ВОДА. И още: отхвърлрте одеялото и помръзнете известно време. Потърпете, дори и да се разтреперите от студ. След това се увийте хубавичко и ще ви обхванат такава топлота и блаженство, че постелята ще ви се стори много по-уютно. Може да опитате да станете, да походите 10 минути, докато поизмръзнете и тогава като легнете, наистина ще заспите.

ИЗПИЙТЕ ПРЕДИ СЪН ЧАША ТОПЛО МЛЯКО или топла вода с мед. Повечето хора спят като бебета след такава напитка.

 

Тагове:

Безсъние

Сън