АСПИРИН – ЗА И ПРИТИВ

аспиринАспиринът е открит в началото на 20-век. От тогава аспиринът се използва масово. Достъпен е до всички и се продава без рецепти в аптеките. Даже се използва и в приготвяне на трушиите.

 

Но дали е толкова безвреден колкото си мислят хората?

Последните изследвания показват, че аспиринът е ВРЕДЕН ЗА ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ.

С аспирина трябва да внимават хората с язви, хроничен гастрит, хората с нарушено кръвообръщение.

Аспиринът е противопоказен и при жени с нарушен менструален цикъл.

 

Напоследък се разпространява истинска безумица за произхода на аспирина. Счита се че като вече съществува 100 години аспиринът има растителен произход. Това съвсем не е така, аспиринът е химичен препарат със сложна технология на производство.

 

Друго твърдение е, че вземайки  веднъж или два пъти на ден хапчето аспитин то ни предпазва от инфаркти и сърдечносъдови заболявания. Това съвсем не е така, даже прекалената употреба на аспирин може да доведе до интоксикация.

 

Учените са установили, че в ограничено количество салициловата киселина, която е в резултат от разпада на аспирина в  организма, се свързва с белтъчините в кръвта. Но при продължително използване на аспирин, той частично се намира в свободно състояние и може да отрови организма.  Поемането на големи дози аспирин може да доведе до нарушение работата на черния дроб.

 

Хроничното отравяне /редовното употребяване на аспирин/ се развива много бавно и води до звън в ушите и глухота.

Дори слагането на отчупено хапе аспирин в дупката на зъба /за да спре да ви боли/ може да ви навлече куп проблеми.

 

Аспиринът е химичен препарат!  Аспиринът е ацетил-салицилова киселина, способна да предизвика изгаряния на лигавицата, на венците, на стомаха, уврежда черния дроб!

 

НЕ ПОЛЗВАЙТЕ АСПИРИН ПРЕДИ КОНСУЛТАЦИЯ С ЛЕКАР!