Артроза болки в ставите

Артроза болки в ставите

Артрозата е заболяване, което засяга хората в зряла възраст, но понякога може да се наблюдава и при хора в активна възраст. Заболяването засяга предимно ставите. Артрозата е прието за дегенеративно заболяване, защото се развива и задълбочава с напредването на възрастта. Засяга предимно ставите и се дължи на тяхното износване.

От артроза страдат почти всички хора на възраст над 65 години. Характерно е, че при едни артрозата е по-ясно изразена, при други наблюдаваните промени са по-малки, но така или иначе артрозата поразява всички хора. Според данни на лекарите при около половината от пациентите артрозата започва да се наблюдава след навършване на 40-45-годишна възраст.

Сериозен проблем за който се алармира през последните 5-10 години е спадането на възрастовата граница за появата и развитието на артроза. Основни причини, които се посочват са заседналия начин на живот и увеличаването на хората с наднормено тегло.

Много от хора свързват заболяването артроза с болки. Истината е, че въпреки ставните изменения, които се наблюдават при развитието на болестта само 1/4 от пациентите изпитват болка. Болките при артроза са характерни при напреднала фаза на заболяването. Обикновено хората се оплакват от болки в коленете, кръста, гърба и ръцете.

Какво да правим за да се предпазим от артроза
Артрозата е заболяване, което се развива с годините. Още от установяването му е добре да вземем предпазни мерки с които да запазим подвижността си и младоликия вид по-дълго. Добре е да се промени начина на живот – повече активност и подходящ хранителен режим. Един от противопоказателите на това заболяване е затлъстяването. Отслабване дори с 5 килограма ще ви помогне в борбата с артрозата.

Добре е да се консумират храни богати на съединителна тъкан и колаген, които помагат за възстановяването на ставите. Набавянето на желатин и колаген от хранителни добавки също е възможно средство за профилактика на артрозата.

Хранителна добавка, която можем да ви предложим като ефективно средство при Артроза е хранителната добавка SmartFix mobility+

Артроза