АРТРИТ

артритАртритът е автоимунно заболяване на съединителната тъкан, но предимно се увреждат ставите. Артрита е най-често срещаното възпалително заболяване на ставите.

Заболяването се развива към 50 годишна взраст. При артрита хората постепенно губят работоспособността си.

Артрита влияе зле не само на качеството на живот , но и на неговата продължителност.

 

Болните с тежка форма на артрит мъже живеят с 7 г. по-малко , а жените с 4 г. по-малко от другите хора.

 

В началото на артрита ставите увеличават размера си, а кожата около тях се зачервява и става по топла.

 

Отначало ви се струва, че това е  остро респираторно заболяване – неразположение, умора, усещане за скованост, леко повишена температура… Но до класическа простуда не се стига, хремата кашлицата преминават, но болките в ставите постепенно се засилват.

 

Отначало ви безпокоят китките на ръцете и стъпалата – те са като вдървени, отказват да работят с пълна мощ. С всеки ден отоците и сковаността се засилват, все по-трудно става да се разтъпчите. Ако на този етап отидете на лекар, процесът няма да се задълбочи.

 

Ако не потърсите помощ ставите ще продължават да увеличават размерите, кожата около и над тях се зачервява, че тече процес на възпаление и се появява болка.

 

С времето възпалението може да премине,но ставите ще променят формата си, ще се деформират, движението ще се затрудни. В тежките случай измененията могат да станат толкова сериозни, че човек се превръща в инвалид.

ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО НА АРТРИТА КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО-РАНО.

 

Предлагаме ви билкова смес която да ви помогне в борбата с   артрита:

Смесете по две равни части липов цвят, кора от ива и водна детелина, и по една част пелин и анасон. Изсипете в буркан След това една чаена лъжичка от тази смес се залива с чаша гореща вода, ври 5 минути на среден огън, след което престоява още 5 минути. Прецежда се и се приема топло по 1 чаша 2-3 пъти на ден половин час след ядене.

 

Отварата е ароматна, ободряваща, леко горчи и много хубаво раздвижва кръвта. Едновременно с това действа и на червата, оздравява микрофлората. Изкарва вредните вещества от организма и изчиства кръвта. Така и на ставите им става по леко, а възпалението преминава по бързо. В тази смес водната детелина може да я заместите с червен кантарион.