Туршия с камби и карфиол

туршия с камбиВ сезона на туршите всяка домакиня запретва ръкави за да приготви най-вкусната туршия. На вашето внимание предлагаме една традиционна българска туршия с камби и карфиол, от която ще останат очаровани всички членове на вашето семейство, за да приготвите тази туршия следвайте рецептата.

Продукти за туршия с камби и карфиол

3 кг големи камби
1 глава карфиол
1 една люта чушка
1,50 л вода (около)
300 мл оцет 6%
150 г захар

туршия с камби и карфиол приготвяне

Камбите се измиват добре и се почистват. Препоръчително е камбите да са големи за да може да ги запазите цели в туршията. Ако обаче не сте намерили големи камби, може да вземете по-малки и да ги нарежете на парчета, но по този начин се губи чара на тази туршия. Карфиола също се измива, нарязва се на дребни парчета и камбите се запълват с карфиола. Лютите чушки, се нарязват и се поставят при карфиола.

Следващия етап от приготвянето на тази туршия е подреждането на камбите в предварително измития и подготвен за туршията буркан. За марината на тази туршия е необходимо да поставите съставките в тенджера и да ги варите около 5-6 минути. След това марината се прибавя към камбите. За да се запази туршията е добре да разклатите буркана. След това капачката се затваря и се обръща на обратно. След няколко дена вашата туршия е готова.

Още туршии

Сурова туршия
ЦАРСКА ТРУШИЯ – НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

МЕШЕНА ТУРШИЯ

ПРАВИЛА ЗА ПРИГОТВЯНЕТО НА ТУРШИИ

ТРУШИЯ СЪС ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ

Царска туршия рецепта

Бърза сурова туршия

СЕЛСКА ТУРШИЯ

 

Туршия с камби и карфиол