Сурова туршия

Сурова туршия

Приготвянето на домашни зимнини в това и туршия е народна традиция в България. Изключително популярно стана напоследък да се говори за сурова туршия, защото тя се приготвя лесно, става бързо и винаги тази туршия е много вкусна. Предлагаме специално на вниманието на читателите на списание тя жената една специална рецепта за приготвяне на сурова туршия.

За приготвянето на тази туршия, ще са ви нужни зеленчуци от няколко разновидности. Както при всяка туршия така и в рецептата за тази сурова туршия се включват няколко задължителни зеленчука – камби, които се нарязват на парчета, цели зелени домати или на филийки, червени чушки цели или нарязани на дълги ленти, карфиол, кисело зеле, краставички и моркови. ОТ всички изброени до тук зеленчуци се слага по половин килограм. За съд на туршията се използва три литров буркан.

Има две разновидности на подреждането на зеленчуците в буркана с туршия. Може да редувате зеленчуците като ги подреждате по редове или вашата туршия може да е с размесени зеленчуци.

Марината на туршията: 100 г мед, 100 г захар, 100 г сол, 100 г олио, 0, 500 л оцет (да бъде ябълков), 7 зърна чер пипер и 7 зърна бахар.

И последното преди да завършим с нашата рецепта за сурова туршия ще ви дадем един съвет, каквато и туршия да правите най-добре е в най-горната част на буркана да поставите венец от целина и се долива с вода.

Буркана с туршията се затваря добре с капачка и се обръща с на обратно и се оставя да престои 5-7 дни. След този период нашата сурова туршия е готова.

Сурова туршия