Смути здраве с червено цвекло

Смути здраве с червено цвекло

Смути здраве за дами

В днешната ни рецепта за смути, ще ви представим как да си направите една свежа напитка за един пълноценен старт на деня. Специалното на това смути е, че освен традицинните зеленолистни зеленчуци съдържа и червено цвекло, което е изключително полезно за тялото ни.

Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук, който се използва масово във витаминозни салати. Този зеленчук е изключително полезен за хората, които страдат от високо кръвно, защото нормализират високото кръвно. Също така червеното цвекло е известен детоксикант на тялото, спомага за пречистването на черния дроб. Не на последно място бетаинът, който съдържа укрепва мускулните влакна и подобрява мускулното кръвоснабдяване.

Нужни продукти за нашето смути

1 малка глава червено цвекло
1/2 средно голяма ябълка
1 шепа зеленолистни  – добре е да сложите спанак и/или зелена салата
1/2 авокадо
1см корен от джинджифил

за тези от вас, които обичат малко по-кисело смути, може да добавите и половин лимон.

Начин на приготвяне

Ябълките и цвеклото се нарязват на дребни парченца, поставят се в блендера с малко вода и се блендерът. След това се поставя авокадото, последвано от зеленолистните, ако е нужно се добавя още вода. Корена от джинджифил се настъргва и се добавя в блендера съставките отново се блендерът, добавя се сок от лимонът и за последно се пуска блендерът.

Цветът на прясното смути здраве е леко кафеникав, ако искате да усилите червеникавия цвят е нужно да добавите по-голямо количество червено цвекло, а ако сте фенове на зелените смутита трябва да добавите по-голямо количество зеленолистни зеленчуци и да намалите червеното цвекло!

Готовото Смути се изсипва в чаша за сок и се пие с наслада.

Смути с червено цвекло