Идеи за закуска

zakuskaЗакуската е най-важното ядене, както за най-малките така и за най-големите. Пълноценната закуска ни дава сили да се борим с препятствията през целия ден затова и закуската трябва да е богата на въглехидрати и белтъци. Препоръчваме ви всеки ден да имате нов вид закуска ето ви няколко идеи какво може да приготвите за закуска на вас и вашите близки.

Закуска Бухти

Необходими продукти
1 кисело мляко
50гр. захар
250гр. брашно т.500
сода за хляб 1/2 ч.л.
1 яйце

Начин на приготвяне
Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата, солта и захарта. Брашното се добавя постепенно, не изведнъж. Получава се смес подобна на каша, взема се малко количество и се поставя във вече гореща мазнина.

Сиренки за закуска

Необходими продукти за сиренки

3 яйца
200гр. сирене
хляб

Начин на приготвяне на сиренки

Разбъркват се яйцата и се добавя предварително натрошеното сирене. С получената смес се намазват филиите хляб и се пекат.

Закуска – макарони със сирене

Макароните са една доста високо енергична храна, която ги прави идеални за закуска. Приготвянето им е наистина лесно, като те се поставят за около 10мин да врят във вода, след което се прецеждат и се поставя сиренето. Ако искате да сте оригинални може да направите различни сосове за да са още по вкусни макароните.

Закуски идеи

Ако имате достатъчно свободно време и искате да изненадата вашите близки може ръчно да им направите за закуска пица, баница, омлет, мюсли с кисело мляко, да не забравяме и една от най-любимите закуски на много деца, а именно палачинки. В приготвянето на закуска може да фантазирате и да разнообразите сивото ежедневие и да зарадвате вашите близки.

Закуска